Gebroeders Blaak pianoduo
  • klassiek

Pianoduo Blaak - Biografie

Naam
Martijn en Stefan Blaak
Geboorteplaats
Almelo

De Gebroeders Blaak in De Tamboer

Bordje cultuur

Op zondag 13 oktober 2019 gaf het pianoduo Martijn en Stefan Blaak een intiem kamerconcert tijdens Bordje Cultuur. Ze waren al eerder te horen in De Tamboer tijdens het Nieuwjaarsconcert van Orkest van het Oosten in januari 2019.

Biografie van Martijn en Stefan Blaak

De broers Martijn en Stefan Blaak, die samen een pianoduo vormen, behoren tot de top van pianoduo’s van hun generatie. Vanwege hun talent ontvingen ze De Voorziening, een beurs voor jonge excellerende musici. Beiden zijn cum laude afgestudeerd en inmiddels hebben ze samen al op vele podia gestaan en in verschillende landen gespeeld.

Het pianoduo bracht verschillende werken in première, onder andere van Diderik Wagenaar, Chiel Meijering, Francis Shaw en David Rowland. Tevens werden hun concerten op verschillende nationale en internationale radio- en tv-zenders uitgezonden, zoals: NTR, AVROTROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche en Bayerische Rundfunk, RAI Italia, Radio Klara België en Radio France. Daarnaast hebben ze geconcerteerd in de beroemde serie Het Zondagochtendconcert in het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw.

Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast bij internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le festival international d’art lyrique d’Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en La settimana d’arte di Cecina (Italië).

Hiernaast heeft het duo de cd’s Stadium en Vesalius uitgebracht. Op Stadium spelen ze werken voor twee piano’s van onder andere Brahms en Debussy. Vesalius bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninov en Swerts.

Anderen bekeken ook

Orkest van het Oosten - Geschiedenis

Michiel Borstlap - Biografie

Lavinia Meijer - Biografie

Noord Nederlands Orkest - Geschiedenis