De orkestbak van de Tamboerzaal is uitermate geschikt bij grote orkesten en gezelschappen
Klassieke muziek in De Tamboer
Nederlands favoriete Engelsman, bekend van tv-series als Maestro en Het Orkest van Nederland, belooft samen met zijn orkest een show vol persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En bent u de geluksvogel die voor heel even dirigent mag zijn?

Klassiek

in De Tamboer

Het genre klassiek omvat een breed spectrum van voorstellingen bij De Tamboer. Klassieke voorstellingen kunnen namelijk variëren van kleinschalige, intieme kamermuziekconcerten, tot grote opera’s, balletproducties en symfonieorkesten.

Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest ontbreekt natuurlijk niet in Hoogeveen. Voorheen kwam het gezelschap met groot symfonische producties, maar ook met populaire cross-over programma’s als NNO Filmmuziek en de symfonische tributes the Beatles, Queen, Pink Floyd, Abba en The Rolling Stones.
Nu presenteert het NNO met name intieme, klassieke kamermuziekconcerten in Hoogeveen waarin trio’s, kwartetten en kwintetten stukken ten gehore brengen. Ook nieuw talent zoals de winnaars van het Prinses Christina Concours krijgen een plekje in het Tamboerprogramma.

Staatsopera van Tatarstan

Het gezelschap van de Staatsopera van Tatarstan komt al enkele jaren naar Hoogeveen. De Russen bieden altijd weer een magische operabeleving van wereldformaat. De bekende, klassieke opera’s zoals Verdi’s Nabucco, Aïda en Mozarts Die Zauberflöte maken veel indruk met schitterende kostuums, decors en soms ook een groot koor. Ook brengt de Staatsopera van Tatarstan ballet, zo brachten ze in 2018 een vernieuwende, betoverende uitvoering van het beroemde Zwanenmeer.

Charkov City Opera & Ballet

Op hoog internationaal niveau presenteert het Charkov City Opera & Ballet klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl. Samen met de Nederlandse Jeroen Weierink, brengt het gezelschap wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle en Rigoletto naar Nederland. Vernieuwing wordt gecombineerd met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Philharmonisch Orkest van Charkov begeleidt de dansers met livemuziek.

Anderen keken ook naar

Pianiste en componiste Iris Hond vertelt samen met haar band verhalen van mensen met een uitzonderlijke thuissituatie. Via muzikale brieven laat ze zien dat iedereen op zoek is naar geborgenheid, een veilig thuis.

Iris Hond - Biografie

Wibi Soerjadi speelt muziek uit bekende films, zoals Star Wars, The Dark Knight, James Bond, Back To The Future en Schindler’s List. Op bewonderenswaardige wijze doet Wibi bijzondere concerten en complete orkesten weerklinken uit slechts één vleugel.

Wibi Soerjadi - Biografie

Nederlands favoriete Engelsman, bekend van tv-series als Maestro en Het Orkest van Nederland, belooft samen met zijn orkest een show vol persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En bent u de geluksvogel die voor heel even dirigent mag zijn?

Dominic Seldis - Biografie

Noordpool Orkest met Paul van Vliet. Nog een keer samen op het podium.

Noordpool Orkest - Geschiedenis