De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De orkestbak van de Tamboerzaal is uitermate geschikt bij grote orkesten en gezelschappen
Klassieke muziek in De Tamboer
Nederlands favoriete Engelsman, bekend van tv-series als Maestro en Het Orkest van Nederland, belooft samen met zijn orkest een show vol persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En bent u de geluksvogel die voor heel even dirigent mag zijn?

Klassiek

in De Tamboer

Het genre klassiek omvat een breed spectrum van voorstellingen bij De Tamboer. Klassieke voorstellingen kunnen namelijk variëren van kleinschalige, intieme kamermuziekconcerten, tot grote opera’s, balletten en symfonieorkesten. Deze worden uitgevoerd door getalenteerde klassieke gezelschappen uit de regio, maar ook door indrukwekkende buitenlandse gezelschappen. 

Klassieke muziek

Geniet in De Tamboer van de mooiste klassieke muziek. Virtuoze musici spelen hier traditionele muziekstukken van componisten als Bach en Schubert, maar ook moderne muziek in een klassiek jasje.

Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest ontbreekt natuurlijk niet in Hoogeveen. Voorheen kwam het gezelschap met groot symfonische producties, maar ook met populaire cross-over programma’s als NNO Filmmuziek en de symfonische tributes the Beatles, Queen, Pink Floyd, Abba en The Rolling Stones.

Nu presenteert het NNO met name intieme, klassieke kamermuziekconcerten in Hoogeveen waarin trio’s, kwartetten en kwintetten stukken ten gehore brengen. Ook nieuw talent zoals de winnaars van het Prinses Christina Concours krijgen een plekje in het Tamboerprogramma.

Opera en ballet

Ook liefhebbers van opera en ballet komen in De Tamboer aan hun trekken. Geniet in Hoogeveen van de bijzondere combinatie van klassieke muziek en dans, opgevoerd door begaafde ballet- en operagezelschappen. 

Staatsopera van Tatarstan

Het gezelschap van de Staatsopera van Tatarstan komt al enkele jaren naar Hoogeveen. De Russen bieden altijd weer een magische operabeleving van wereldformaat. De bekende, klassieke opera’s zoals Verdi’s Nabucco, Aïda en Mozarts Die Zauberflöte maken veel indruk met schitterende kostuums, decors en soms ook een groot koor. Ook brengt de Staatsopera van Tatarstan ballet, zo brachten ze in 2018 een vernieuwende, betoverende uitvoering van het beroemde Zwanenmeer.

Charkov City Opera & Ballet

Op hoog internationaal niveau presenteert het Charkov City Opera & Ballet klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl. Samen met de Nederlandse Jeroen Weierink, brengt het gezelschap wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle en Rigoletto naar Nederland. Vernieuwing wordt gecombineerd met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Philharmonisch Orkest van Charkov begeleidt de dansers met livemuziek.

Anderen keken ook naar

Camerata Amsterdam

Noordpool Orkest - Geschiedenis

Dominic Seldis - Biografie

Wibi Soerjadi - Biografie