Marjorie Barnes en Frits Landesbergen  - 2023 in De Tamboer
  • klassiek
  • muziek

Frits Landesbergen - Biografie

Naam
Frits Landesbergen
Geboortedatum
18 januari 1961
Geboorteplaats
Voorschoten
Opleiding
Sweelinck Conservatorium, Amsterdam
Awards
Wessel Ilckenprijs; Pall Mall Swing Award; AVRO-cultuurprijs 'De Belofte'; de Meerjazzprijs 2013

Frits Landesbergen in De Tamboer 

Op 11 april 2021 zou Frits Landesbergen in De Tamboer staan met Joke Bruijs en hun voorstelling Music Allround. Deze voorstelling ging door het coronavirus helaas niet door. Op 22 oktober 2023 stond Frits Landesbergen wel samen met Marjorie Barnes in de Forumfoyer van De Tamboer samen met de Big Band Hoogeveen en High Moor Big Band.

Marjorie Barnes

Marjorie Barnes is geboren en getogen in New York City. In haar meer dan 40-jarige carrière heeft ze internationaal naam gemaakt als zangeres, entertainer en actrice. Ze speelde in musicals op Broadway (waaronder Hair), West End en in Nederland, waarna ze uitgroeide tot een succesvolle soloartiest. Ze was leadzangeres van diverse bands, met name in de jazz, maar zingt met hetzelfde gemak soul en pop. Marjorie trad op met grootheden als Frank Sinatra, Lena Horn en Sammy Davis jr. Daarnaast was ze als zangdocent verbonden aan diverse conservatoria.

Biografie van Frits Landesbergen

Frits Landesbergen is een allround slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie. Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs 'De Belofte', de Meerjazzprijs 2013 en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland maar ook regelmatig elders in de wereld. Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander.

Anderen bekeken ook

The Bluebirds - Biografie

Sita Vermeulen - Biografie

Paul van Vliet - Biografie

Leo Blokhuis & Strange Brew - Biografie