Peter Corry celtic

Peter Corry - Biografie

Naam
Peter Corry
Geboorteplaats
Belfast

Peter Corry in De Tamboer

Op 23 maart 2018 komt Peter Corry naar De Tamboer met zijn show The Call of the Celts! In deze show blijft de zanger dicht bij zijn roots. Peter Corry belooft een avond vol energie, passie en muzikale magie in zijn nieuwe theatershow vol dromerige ballades en aanstekelijke meezingers uit de Ierse muziektraditie. Hij neemt het publiek mee in de sfeer van mysterieuze Ierse landschappen, levendige pubs, oude legenden, prachtige verhalen en betoverende melodieën. Uit deze tradities haalt Peter zijn inspiratie. Zijn gouden stem wordt vocaal en instrumentaal omlijst door een cast van toptalenten.

Biografie

Peter Corry is een Noord-Ierse zanger, producent en acteur uit Belfast. Ook is hij in Noord-Ierland te zien op televisie als presentator. Hij heeft een unieke stem en treedt op over de hele wereld, waaronder Rusland, China, Polen, Denemarken, Mozambique, Spanje en natuurlijk Nederland. Inmiddels heeft hij vijftien cd's uitgebracht, waarvan elf solo albums.

Als acteur stond hij jarenlang op het toneel als Inspecteur Javert in Les Miserables. Ook speelde hij rollen in andere grote musical- en operaproducties. Naast zijn eigen optredens wil hij jong talent stimuleren om op te treden. Hiervoor organiseerde hij een aantal bootcamps en heeft hij jongerenproducties gemaakt.