Eddy en George Furey van The Fureys
  • muziek

The Fureys - Biografie

Naam
The Fureys
Leden
Eddie Furey, George Furey,Camillus Hiney, Tony Murray en Pio Ryan
Opgericht
1978
Website
thefureys.com

The Fureys in De Tamboer 

Donderdag 23 november 2023 kwamen The Fureys terug in De Tamboer, dit keer met de show 45 jaar. 

45 jaar

Eén van Ierlands meest geprezen en invloedrijke folkbands. Al 45 jaar lang entertainen de mannen wereldwijd publiek. Met klassiekers als I Will Love You, When You Were Sweet 16, Red Rose Café, Leaving Nancy, The Old Man, From Clare to Here en The Green Fields. The Fureys laat overal een onuitwisbare indruk achter. Dompel je onder in de heerlijke Ierse folkmuziek.

40 years around the world

De Ierse folkgroep The Fureys kwam in november 2018 voor de derde keer naar De Tamboer met de tournee 40 years around the world. Met ruim 100 concerten per jaar trekken ze overal volle zalen.

Als folkliefhebber is de kans groot dat je een cd van ze in de kast hebt staan, want ze brachten maar liefst 54 cd's uit! En in 2018 kwam daar nog een nieuwe cd bij met hun goudeerlijke muziek, vol vuur en liefde voor het vaderland.
Een concert van the Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan. Boordevol snelle Ierse jigs & reels, maar vooral ook prachtige, emotionele love & sad songs en hits zoals When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, en The Red Rose Café.

Biografie

Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en meest geliefde folkgroepen uit Ierland. De band werd in 1978 opgericht. Eddie en George Furey en vormen de groepskern, zij zingen beiden, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikant Camillus Hiney (accordeon, fluit) en Tony Murray (Bas), Tony die 22 jaar in het orkest van Daniel O’Donnell gespeeld heeft en Pio Ryan (getalenteerde banjo speler). Oorspronkelijk speelden Furey-broers Paul, Finbar, en Davey in de band. Finbar verliet de band al in 1996, Paul overleed plotseling in 2002, en Davey kreeg een beroerte in 2014 waarvan hij nog steeds herstellende is. 

De vijf mannen spelen muziek waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis. 

Hun muzikaliteit schrijven de Furey-broers toe aan hun ouders, Ted en Nora, die zelf ook muzikant waren. Zij moedigden hun zoons al vroeg aan om muziek te maken, en ook in hun huis werd vaak live muziek gespeeld. 

Anderen bekeken ook

Irish Festival - Geschiedenis

The Kilkennys - Biografie

The Dubliners - Biografie

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis