Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
Daniel Cane speelde een akoestisch liedje op het Singer-songwriter Festival, tussen het publiek.
Stephanie Struijk op het Singer-songwriter Festival.
  • festival
  • singer-songwriter

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

Opgericht
2012
Edities
2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023
Line up
Lucky Fonz III, Christof van der Ven, Hannah Mae, YORI

Singer-songwriter Festival in De Tamboer

Theater De Tamboer nodigt muziekliefhebbers op het Singer-songwriter Festival uit voor een heerlijke avond vol luisterliedjes en talent van Nederlandse bodem. Hier ontdek je de vele singer-songwriters die ons land telt! Het festival vindt afwisselend in de Forumfoyer en de Passagezaal plaats. 

Editie X in 2023

Het Singer-songwriter Festival vierde 18 februari 2023 een jubileum! Voor de tiende editie van dit sfeervolle, intieme luisterfestival presenteerden we opnieuw de allerbeste singer-songwriters. Want een jubileum vraagt natuurlijk om een dijk van een line-up: Maaike Ouboter, Rachel Croft, CHELS en Julia Zahra. 

Geschiedenis van het Singer-songwriter Festival

In 2012 vond de eerste editie van het Singer-songwriter Festival plaats, de line up bestond uit Fabiana Dammers, Mr. a balladeer, Tangarine, Vonder & Bloom en Tangarine & Friends. Twee jaar later werd er een vervolg aan het festival gegeven met Lotte Scherjon, June Noa, Tangarine en Tim Knol. In 2015 stonden Max Meser, Elske DeWall, Marien Dorleijn, Douwe Bob en Inge van Calkar op het affiche. Op editie IV in 2016 speelden Anna Rune, Stevie Ann, Jodymoon, Michael Prins en Daniel Cane & the Rebellion op het festival. Bertolf, Vonder & Bloom, Emil Landman en Ruud Fieten stonden op de vijfde editie in 2017.

Voor de zesde editie maakten Yorick van Norden, Tangarine, Tim Knol en Jasper Schalks met zijn band hun opwachting. Op 2 maart 2019 vond de zevende editie plaats van het Singer-songwriter Festival. De line-up van 2019 bestond uit: Bjarke Ramsing, Anne Soldaat & Yorick van Norden, Stephanie Struijk en Roos Blufpand. Op zaterdag 27 februari 2021 vond de achtste editie van het Singer-songwriter Festival plaats. Een bijzondere editie, want dit festival vond plaats in de 1,5 meter opstelling van de Tamboerzaal. Op het programma stonden Lucky Fonz III, Christof van der Ven, Hannah Mae en YORI. Voor de negende editie op zaterdag 5 maart 2022 reisden Ruben Annink, TAMAR en het Belgische Mooneye naar Hoogeveen af. 

Anderen bekeken ook

Irish Festival - Geschiedenis

TamboerPop - Geschiedenis

Elske DeWall - biografie

Revival Festival - Geschiedenis