Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer
Daniel Cane speelde een akoestisch liedje op het Singer-songwriter Festival, tussen het publiek.
Stephanie Struijk op het Singer-songwriter Festival.
  • festival
  • singer-songwriter

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

Opgericht
2012
Edities
2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
Line up
Lucky Fonz III, Christof van der Ven, Hannah Mae, YORI

Singer-songwriter Festival in De Tamboer

Theater De Tamboer nodigt muziekliefhebbers op het Singer-songwriter Festival uit voor een heerlijke avond vol luisterliedjes en talent van Nederlandse bodem. Hier ontdek je de vele singer-songwriters die ons land telt! Het festival vindt afwisselend in de Forumfoyer en de Passagezaal plaats. 

Livestream editie - 11 april 2020

Vanwege het corona-virus is de achtste editie van het Singer-songwriter Festival, inclusief de gehele line-up, verplaatst naar 27 februari 2021. Maar... als extra cadeautje kon je op zaterdag 11 april toch alvast even voorproeven via onze livestream! Hannah Mae en Yori reisden af naar Hoogeveen en Christof van der Ven speelde liedjes vanuit zijn huis in Londen. 

Editie VIII - 27 februari 2021

Op zaterdag 27 februari 2021 vindt de achtste editie van het Singer-songwriter Festival plaats!Wat kunt u verwachten? Net als de afgelopen jaren een intieme, sfeervolle avond met prachtige luisterliedjes van Nederlandse singer-songwriters. Sommige kent u misschien, andere wellicht nog niet. Laat u meevoeren in de prachtige teksten en melodieën van Lucky Fonz III, Christof van der Ven, Hannah Mae en YORI.

Lucky Fonz III

Hij is één van Nederlands meest geliefde songwriters en staat bekend om zijn combinatie van maffe humor, sterkte interactie met het publiek en bijzondere, ontroerende liedjes. Hij scoorde hits met liedjes als Ik heb een meisje, Linde met een E en App Me. Hij maakte al zeven albums, waaronder de Nederlandstalige albums Hoe je Honing Maakt, In Je Nakie en het recente Multimens. Dit laatste album is volslagen uniek, een verzameling eclectische nederpop liedjes met wortels in de folk-traditie, het levenslied en zelfs house. Het album werd lovend ontvangen door publiek en pers, wat leidde tot een zegetoer langs uitverkochte clubzalen vol hartstochtelijke fans. Als live-performer wist Lucky niet alleen clubs, maar ook cabaretpubliek en festivals als Lowlands en Pinkpop te veroveren met zijn optredens.
Lucky Fonz III is een graag geziene gast op televisie. Zo schuift hij regelmatig aan als muziekkenner bij Pauw en DWDD, waar hij in 2008 en 2009 maandelijks als ‘huisartiest’ optrad.

Christof van der Ven

Als twintiger vertrok de Brabantse Christof naar Ierland om zijn droom waar te maken: fulltime muzikant worden. In de straten en pubs van Galway begon hij met spelen, later vertrok hij naar Londen. Naast zijn werk als kok in een restaurant, trad hij steeds meer op. Zo opende hij als support act voor The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. Sinds 2016 speelt hij zelfs als bandlid van Bear’s Den op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop en toert hij wereldwijd. Maar daarnaast treedt hij ook op met zijn eigen werk.
In april 2018 verscheen zijn debuut Empty Handed, dat uitstekend werd ontvangen. Het resulteerde onder meer in support shows voor onder andere Joan As A Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. Begin 2019 verscheen de EP Beneath The Ordinary Load, gevolgd door een tweede album later dat jaar. Opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, Bear’s Den) en met muzikale bijdragen van onder meer Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear's Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi), ging Christof ook met You Were The Place op een tournee door Europa. Christof staat klaar om Hoogeveen te betoveren met zijn prachtige stem en liedjes!

YORI

YORI (Yori Swart) heeft een warme, soulvolle stem en een bijzondere, unieke manier van gitaarspelen. In een zeldzame fingerpicking-stijl combineert ze pop, blues en country. Haar vader was een klassiek gitarist en dat hoor je terug in de manier waarop ze melodie en woorden met elkaar weet te vervlechten. Haar honger naar melodieën, teksten en alternatieve gitaarstemmingen resulteert in een eigenzinnige songwriting-stijl. Verdwijn in de werelden die ze oproept met haar verhalende liedjes.
Yori speelt sinds 2018 ook als vaste gitariste en zangeres in de liveband van Ilse DeLange. Ook werkte ze al samen met artiesten als Fink en Thomas Dybdahl.

Hannah Mae

Bij deze jonge, rootsy singer-songwriter uit Emmen stroomt muziek door haar aderen. “Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Vroeger zong ik liedjes van K3 voor de buren, tegenwoordig zing ik mijn zelfgeschreven nummers op verschillende podia.” Het afgelopen jaar schreef Hannah onder meer liedjes samen met Daniël Lohues en Ilse DeLange. Ook JB Meijers, Stephanie Struijk, Bertolf en Matthijs ‘Duif’ van Duijvenbode onderschrijven haar talent en werkten al met haar samen. Niet de minste namen dus… Hannah gooit hoge ogen met haar optredens en treedt zowel solo als met band op. Van huiskamers tot cafés en supportshows in grote theaters. Hannah staat klaar om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen. Dus zorg dat je haar in de intieme setting van ons Singer-songwriter Festival ziet, nu het nog kan!

Geschiedenis van het Singer-songwriter Festival

In 2012 vond de eerste editie van het Singer-songwriter Festival plaats, de line up bestond uit Fabiana Dammers, Mr. a balladeer, Tangarine, Vonder & Bloom en Tangarine & Friends. Twee jaar later werd er een vervolg aan het festival gegeven met Lotte Scherjon, June Noa, Tangarine en Tim Knol. In 2015 stonden Max Meser, Elske DeWall, Marien Dorleijn, Douwe Bob en Inge van Calkar op het affiche. Op editie IV in 2016 speelden Anna Rune, Stevie Ann, Jodymoon, Michael Prins en Daniel Cane & the Rebellion op het festival. Bertolf, Vonder & Bloom, Emil Landman en Ruud Fieten stonden op de vijfde editie in 2017. Voor de zesde editie maakten Yorick van Norden, Tangarine, Tim Knol en Jasper Schalks met zijn band hun opwachting. 

Editie VII - 2 maart 2019

Op 2 maart 2019 vond de zevende editie plaats van het Singer-songwriter Festival. De line-up van 2019 bestond uit: Bjarke Ramsing, Anne Soldaat & Yorick van Norden, Stephanie Struijk en Roos Blufpand.

Anderen bekeken ook

Irish Festival - Geschiedenis

Daniel Cane & the Rebellion - Biografie

U!TdagenD Hoogeveen - Start cultureel seizoen

Bluesfestival Hoogeveen - Geschiedenis