Bij festivals creëren we in de Tamboerzaal een grote vlakke vloer met ruimte voor zo'n 1000 staanplaatsen en daarnaast de reguliere zitplaatsen.
Festival in de Forumfoyer, Blues 2018.
In de Parkfoyer zijn tijdens de festivals van De Tamboer  vaak intieme optredens.
Bluesfestival 2019 in de Passagezaal
De Tamboer kan niet zonder haar vele partners, zoals Gemeente Hoogeveen De Wolden en Provincie Drenthe, maar ook de culturele instellingen van Hoogeveen: Bibliotheek Verhalenwerf, Scala Centrum voor de Kunsten.

Festivals

in De Tamboer

Rubriek: Uit het archief

In onze rubriek Uit het archief duiken we de oude festivalfoto's in. Welke artiest zie je op deze foto en op welke festivaleditie trad deze op? Het antwoord vind je onder de foto!

Het juiste antwoord is: Thijs Boontjes Dans- en Showorkest op TamboerPop 2017

Cultureel openingsfestival U!TdagenD Hoogeveen

Sinds 2009 organiseren Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf jaarlijks samen een bruisende opening van het culturele seizoen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen. U!TdagenD is onderdeel van de Drentse Uitmaand.
U!TdagenD is een bonte mix van straattheater, dans, muziek, cabaret en beeldende kunst. Professionals, semi-professionals en amateurs betreden de podia van de zalen in De Tamboer, maar ook rondom De Tamboer is er van alles te zien, doen en beleven. In de Beeldentuin en rondom het Museumlaantje presenteren Hoogeveense kunstenaars zich op de kunstmarkt. In de loop der jaren is U!TdagenD uitgegroeid tot toegankelijk, gratis festival met jaarlijks enkele duizenden bezoekers.

Muziekfestivals

De Tamboer produceert ieder jaar een aantal indoor theaterfestivals. Het Bluesfestival biedt een combinatie van regionale acts en imposante, internationale acts die soms speciaal naar Nederland worden overgevlogen. Hiermee trekt het festival bezoekers uit het hele land. De veertiende editie op 16 november 2019 was met 1500 bezoekers uitverkocht! 
In 2017 vierde het Irish Festival haar tienjarig jubileum. Ook voor dit festival worden Ierse bands vanuit Ierland overgevlogen naar Hoogeveen. De combinatie van enthousiast vakmanschap van de rasartiesten, Ierse klassieke meezingers, een glaasje Guinness of Murphy’s Red, maar ook nieuwe Ierse talenten zorgt ieder jaar weer voor een geslaagd feest. Oude rotten in het vak en publieksfavorieten Keltic Kats en Dubh Linn waren bijna iedere editie van de partij.
In 2019 zag de zevende editie van het Singer-songwriter Festival het licht. Dit intieme en kleinschalige festival vindt afwisselend in de Forumfoyer en Passagezaal plaats, waarbij het publiek kennis maakt met nieuwe en gevestigde singer-songwriters van Nederlandse bodem. Een heerlijke luisteravond. De achtste editie in 2020 kon vanwege het corona-virus helaas niet doorgaan, maar werd als livestream op Youtube aangeboden. Op 27 februari 2021 staat deze editie met Lucky Fonz III, YORI, Christof van der Ven en Hannah Mae alsnog gepland. 
Het nieuwe popfestival TamboerPop kende in 2015 een vliegende start met het vastleggen van Kensington, de Nederlandse popband die op dat moment enorm in de lift zat. Het resulteerde in een uitverkochte eerste editie, met onder meer Nederlandse topbands als The Deaf, Orange Skyline, Dudettes en Palio Superspeed Donkey. Op het affiche van de tweede editie in 2017 stonden onder andere The Kik, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, The Brahms, Canshaker Pi en The Great Communicators.

Anderen keken ook naar

Kensington speelde in 2015 op TamboerPop

TamboerPop - Geschiedenis

Singer-songwriter Festival in de Forumfoyer

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

Dubh Linn speelt ieder jaar op het Irish Festival in De Tamboer.

Irish Festival - Geschiedenis

Tijdens de jubileumeditie van het Bluesfestival in De Tamboer speelde Eddy Clearwater.

Bluesfestival Hoogeveen - Geschiedenis