Let op! Bestel jij tussen 1 en 21 september kaarten voor één of meerdere voorstellingen in De Tamboer? Dan krijg je van ons twee gratis kaarten voor de Blind Date op 21 september!
Bluesfestival 2019 in de Forumfoyer
Dana Fuchs op Bluesfestival 2018 in De Tamboer
Laurence Jones Band op Bluesfestival 2019
De Tamboer kan niet zonder haar vele partners, zoals Gemeente Hoogeveen De Wolden en Provincie Drenthe, maar ook de culturele instellingen van Hoogeveen: Bibliotheek Verhalenwerf, Scala Centrum voor de Kunsten.
  • blues
  • festival

Bluesfestival Hoogeveen - Geschiedenis

Opgericht
2005
Edities
2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022 (mei en november)
Line up
2022: Popa Chubby, Erwin Java's Travel Party, Kat Riggins, Barrelhouse, The Dibs, Little Steve & the Big Beat, Grainne Duffy, Band of Friends

Binnenkort in De Tamboer

za 18 november 2023 20:00
Bestel

Bluesfestival Hoogeveen trekt al jaren bezoekers uit heel Nederland met een verrassende mix van binnen- en buitenlandse topacts. In de bijzondere sfeer van het theater geniet je van grote, bekende bluesartiesten, maar ontdek je ook de nieuwe rasartiesten van de toekomst. 

Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer

Bluesfestival 2022

In 2022 waren er maar liefst twee Bluesfestivals in De Tamboer: een editie in mei en een editie in november. Traditioneel gezien is november dé bluesmaand in Hoogeveen. De zestiende editie op 19 november 2022 vroeg om een super line-up. Onder meer Popa Chubby, Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster, Barrelhouse, The Dibs en Little Steve & the Big Beat beklommen de festivalpodia in De Tamboer.

Geschiedenis van het Bluesfestival in Hoogeveen

Nadat er drie jaar lang geen Bluesnacht was georganiseerd in De Tamboer, vonden technici Ab Meester, Geert Benjamins en Rudie Reinders van De Tamboer het tijd voor een nieuwe opzet: het Bluesfestival! In het verleden vond de Bluesnacht in één zaal plaats, maar nu werd het een echt festival met bands die tegelijkertijd in meerdere zalen speelden. "We organiseren het Bluesfestival omdat we vinden dat een dergelijk festival in De Tamboer thuishoort. En natuurlijk omdat we van blues houden! Blues roept een bepaald gevoel op, als dat je eenmaal te pakken heeft laat het je niet meer los. We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de Bluesavonden, maar nu zijn we zelf de initiatiefnemers. Dat is erg leuk!"

Op het eerste affiche stonden The Julian Sas Band, Bas de Haan, Last Call, Lefthand Freddy & the Aces, Phil James and the Flames en de Greyhound Bluesband. Deze laatste zou in de daarop volgende jaren een vaste waarde op het festival worden, waarbij de band telkens andere - veelal buitenlandse - solisten begeleidde.  

Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder en vierde De Tamboer het tienjarig jubileum van het festival met een tweedaagse editie in 2014. Tijdens de zesties edities wist De Tamboer diverse grote buitenlandse bluesartiesten naar Hoogeveen te halen, zoals Popa Chubby, Ten Years After, Eric Sardinas, Eddy Clearwater, Tail Dragger, Ronnie Baker Brooks en Walter Trout. Maar ook vanuit Nederland kwamen bluesacts als Barrelhouse, Jan Akkerman, The Veldman Brothers en Robbert Fossen met veel succes naar het festival. De combinatie van grote publiekstrekkers met nieuwe, opkomende acts zorgt ieder jaar weer voor een tevreden publiek. 

Anderen bekeken ook

Irish Festival - Geschiedenis

Johan Derksen - Biografie

Singer-songwriter Festival - Geschiedenis

Def Americans - Biografie