Tuinconcert - Ralph de Jongh - 2022 in De Tamboer
  • blues

Ralph de Jongh - biografie

Naam
Ralph de Jongh
Geboortedatum
31 juli 1975
Geboorteplaats
Roosendaal
Opleiding
Wijsbegeerte
Awards
Dutch Blues Awards, Dutch Blues Challenge

Ralph de Jongh in De Tamboer

Ralph de Jongh betovert zijn publiek als geen ander met zijn unieke benadering van bluesmuziek. Als een moderne troubadour brengt hij de rauwe emotie van vooroorlogse blues en de spirit van de jaren zestig tot leven. Zijn optredens en opnames zijn doordrenkt van een atmosfeer die je meeneemt naar vervlogen tijden, waarin de ziel van de muziek centraal staat. Ervaar de intense schoonheid van Ralph de Jongh - een fenomeen in de Nederlandse muziekscene.

Harry 'Cuby' Muskee, zanger en oprichter van Cuby + Blizzards, beschreef Ralph als volgt: "Ik stond aan de bar van café 'De Amer' met een biertje in mijn hand toen ik hoorde dat er een voorprogramma was. Normaal let ik niet zo op voorprogramma's, maar dit keer hoorde ik een geluid dat me deed denken aan een oude blueszanger die ik in de Delta had gehoord. Ik verwachtte iemand uit de Mississippi Delta te zien, maar tot mijn verbazing zag ik een lange blonde kerel die met ongelooflijke originaliteit slide-gitaar en harmonica speelde. Dit was mijn eerste ontmoeting met Ralph de Jongh... en er zouden er nog veel volgen."

Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die zeldzaam is in deze tijd. Hij heeft een onwrikbare liefde voor de blues en kiest bewust voor cultureel erfgoed in de vorm van muziek van legendes als Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters. Ralph wordt gerespecteerd door kenners en heeft zichzelf bewezen als een onmisbaar talent in de muziekwereld.

Anderen bekeken ook

Danny Giles - biografie

Ten Years After - biografie

Emily Hill - biografie

Feather & the White - biografie