Fossen & Toussaint - Chicago Blues Duo - Bluesfestival - 2024 in De Tamboer
  • blues

Fossen & Toussaint - Chicago Blues Duo - biografie

Naam
Chicago Blues Duo
Leden
Robbert Fossen en Thomas Toussaint

Fossen & Toussaint - Chicago Blues Duo in De Tamboer

Robbert Fossen en Thomas Toussaint vormen een bekroond duo dat de klassieke Chicago Blues met diepgang en authenticiteit vertolkt. Robbert Fossen, geboren in 1969, is een van de meest geprezen blueszangers van Nederland. Hij won de Blues Award voor beste blueszanger in 2014 en werd opnieuw genomineerd in 2016. Zijn indrukwekkende carrière omvat optredens op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, waar hij als eerste Nederlandse bluesact ooit de finale haalde. Robbert heeft gedeeld podium met legendarische Amerikaanse bluesartiesten zoals Magic Slim, John Primer, Tail Dragger en Willie Kent, wat zijn reputatie als een van de meest dynamische bluesartiesten van Nederland versterkt.

Thomas Toussaint, een opkomend talent in de Nederlandse blueswereld, heeft zich snel bewezen als een meesterlijk harmonicaspeler. Ondanks zijn relatief korte ervaring, heeft hij in 2016 de Blues Award gewonnen voor beste harmonicaspeler. Hij beheerst een breed scala aan speelstijlen en technieken, die hij zich eigen heeft gemaakt met hulp van gerenommeerde Amerikaanse spelers. Thomas heeft zijn sporen verdiend met zijn eigen Thomas Toussaint Band en door talloze gastoptredens met internationale en nationale bluesgrootheden zoals John Primer, Tail Dragger, en zijn partner Robbert Fossen.

Robbert en Thomas hebben elkaar in 2012 ontmoet in een jazzclub in Den Haag en hebben sindsdien een hechte muzikale band opgebouwd. In 2014 bundelden ze hun krachten als het Robbert Fossen & Thomas Toussaint Chicago Blues Duo, waarbij ze hun liefde voor de traditionele Chicago Blues delen met hun publiek. Het duo staat bekend om hun chemie op het podium, waarbij Robbert's doeltreffende gitaarspel en hartstochtelijke zang naadloos samenkomen met Thomas's virtuoze harmonicaspel en vocale bijdragen.

Anderen bekeken ook

Julian Sas - biografie

Danny Giles - biografie

Ralph de Jongh - biografie

Laurence Jones - biografie