Emily H - Bluesfestival Hoogeveen - 2024 in De Tamboer
Bluesfestival - Emily Hill - 2022 in De Tamboer
Bluesfestival - Emily Hill - 2022 in De Tamboer
Bluesfestival - Emily Hill - 2022 in De Tamboer
Bluesfestival - Emily Hill - 2022 in De Tamboer
  • blues

Emily Hill - biografie

Naam
Emily Hill
Geboortedatum
2002
Geboorteplaats
Amersfoort

Emily Hill in De Tamboer

Emily Hill is de band rondom de talentvolle 22-jarige zangeres Emmelien. Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd en heeft zich ontwikkeld tot een opvallend fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Met een divers repertoire dat soul, blues, jazz, funk, New Orleans en gospel omvat, weet Emily Hill haar publiek te betoveren met een mix van krachtige vocalen en diepgaande emotie.

Emmelien heeft haar sporen verdiend door op te treden op verschillende podia, variërend van lokale festivals zoals Flirting With The Blues in Amersfoort tot grote popzalen zoals de Bosuil in Weert. Internationaal heeft ze ook al erkenning gekregen van kenners. Haar optredens kenmerken zich door een natuurlijke présence en een luchtige, vrolijke benadering, waarbij ze moeiteloos switcht tussen dansbare nummers en ontroerende ballads die de luisteraar raken.

Naast haar indrukwekkende stem en podiumcharisma wordt Emmelien ondersteund door een ijzersterke band van ervaren muzikanten, die haar muzikale visie versterken en uitdagen.

Haar eigen nummers, doorspekt met teksten die resoneren met de leefwereld van een jonge artiest, vormen een integraal onderdeel van haar optredens. Emily Hill staat garant voor een onvergetelijke muzikale ervaring die zowel door de die-hard fans als door nieuwkomers in de muziekwereld omarmd wordt.

Anderen bekeken ook

Ten Years After - biografie

Danny Giles - biografie

Feather & the White - biografie

Julian Sas - biografie