De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Tijdens de jubileumeditie van het Bluesfestival in De Tamboer speelde Eddy Clearwater.
Bluesfestival 2019 in de Forumfoyer
Dana Fuchs op Bluesfestival 2018 in De Tamboer
Laurence Jones Band op Bluesfestival 2019
Festival in de Forumfoyer, Blues 2018.

Blues

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres. Zo ook blues!

Blues

Blues is enorm populair in Drenthe. Dat blijkt wel uit het aantal bluesoptredens dat in de provincie plaatsvindt. Van Café de Amer tot Holland Blues Festival, van het New Blues Festival tot optredens in de lokale kroegen en cafés. Ook in De Tamboer en Het Podium worden jaarlijks bluesoptredens geprogrammeerd. Danny Vera, Johan Derksen en vele anderen reisden af naar Hoogeveen met een bluesshow. 

Bluesfestival Hoogeveen

Het Bluesfestival vierde in november 2014 haar tiende editie. Met de combinatie van regionale acts en imposante, internationale acts die soms speciaal naar Nederland worden overgevlogen, trekt het festival bezoekers uit het hele land. De veertiende editie op 16 november 2019 was met 1500 bezoekers stijf uitverkocht. Op het affiche stonden fantastische bluesartiesten van eigen bodem, UK en USA: Laurence Jones (UK), Too Slim and the Taildraggers (USA), Boo Boo Davis (USA), Julian Sas (NL), Bintangs (NL) en The Hoochies (NL), Guy Davis (USA), Boogie Beasts (BE), Doghouse Sam & His Magnatones (BE) en Erwin Java & band (NL) ft. Di Reed (USA).

Bekijk de aftermovie van Bluesfestival 2019!

 

Anderen keken ook naar

Def Americans - Biografie

Bluesfestival Hoogeveen - Geschiedenis

Johan Derksen - Biografie