De Vrienden van De Tamboer leveren jaarlijks een bijdrage aan de programmering van het theater, bijvoorbeeld op het culturele openingsfestival Uitdagend Hoogeveen.
  • festival

Uitdagend Hoogeveen - Geschiedenis

Opgericht
2009
Edities
2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
Website
detamboer.nl

Bekijk het U!TdagenD 2021 programma hier

Bekijk hier Studio U!TdagenD: live sfeerverslag, interviews en optredens vanaf 13.00 uur (28 aug)

U!TdagenD Hoogeveen 

In 2021 organiseren de culturele instellingen op 28 augustus weer een editie van U!TdagenD Hoogeveen.

Geschiedenis Uitdagend Hoogeveen

Sinds 2009 organiseren Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf jaarlijks samen een bruisende opening van het culturele seizoen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen. U!TdagenD is onderdeel van de Drentse Uitmaand.

U!TdagenD Hoogeveen is een bonte mix van straattheater, dans, muziek, cabaret en beeldende kunst. Professionals, semi-professionals en amateurs betreden de podia van de zalen in De Tamboer, maar ook rondom De Tamboer is er van alles te zien, doen en beleven. In de Beeldentuin en rondom het Museumlaantje presenteren Hoogeveense kunstenaars zich op de kunstmarkt. In de loop der jaren is U!TdagenD uitgegroeid tot toegankelijk, gratis festival met jaarlijks enkele duizenden bezoekers. 

Jarenlang vond U!TdagenD op de zaterdagmiddag- en avond plaats. Sinds 2017 koos de organisatie voor een nieuwe koers. U!TdagenD wordt al op vrijdagavond geopend. Zaterdagmiddag treden er als vanouds allerlei artiesten op in en rondom De Tamboer.

U!TdagenD 2020

U!TdagenD Hoogeveen ging in 2020 door, maar wel net even anders! Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en Vrienden van De Tamboer organiseerden zaterdag 5 september U!TdagenD Anders. Juist, met de toevoeging ‘Anders’, want in 2020 liep alles immers net even anders. Het was lange tijd onzeker of het traditionele culturele openingsfestival plaats kon vinden in coronatijd, maar de culturele instellingen gingen ervoor. Op zaterdag 5 september borrelde het van de cultuur in De Tamboer, Scala en Bibliotheek. 

Anderen bekeken ook

Back to the Country - Biografie

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

a balladeer - Biografie

Brandweerman Sam - Biografie