De Vrienden van De Tamboer leveren jaarlijks een bijdrage aan de programmering van het theater, bijvoorbeeld op het culturele openingsfestival Uitdagend Hoogeveen.
  • festival

Uitdagend Hoogeveen - Geschiedenis

Opgericht
2009
Edities
2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
Website
detamboer.nl

Bekijk het U!TdagenD 2022 programma hier

U!TdagenD Hoogeveen 

In 2022 organiseren de culturele instellingen op 3 september weer een editie van U!TdagenD Hoogeveen.

Geschiedenis Uitdagend Hoogeveen

Sinds 2009 organiseren Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf jaarlijks samen een bruisende opening van het culturele seizoen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen. U!TdagenD is onderdeel van de Drentse Uitmaand.

U!TdagenD Hoogeveen is een bonte mix van straattheater, dans, muziek, cabaret en beeldende kunst. Professionals, semi-professionals en amateurs betreden de podia van de zalen in De Tamboer, maar ook rondom De Tamboer is er van alles te zien, doen en beleven. In de Beeldentuin en rondom het Museumlaantje presenteren Hoogeveense kunstenaars zich op de kunstmarkt. In de loop der jaren is U!TdagenD uitgegroeid tot toegankelijk, gratis festival met jaarlijks enkele duizenden bezoekers. 

Programma U!TdagenD 2022

De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen. Laat je tijdens dit gezellige weekend verrassen door bijzonder straattheater, muziekoptredens en kindertheater. Dit jaar vindt U!TdagenD plaats op het Tamboerplein, rondom het Museumlaantje en in de Beeldentuin. 

Bekijk het volledige programma hier

Anderen bekeken ook

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

a balladeer - Biografie

Max van den Burg - Biografie

Brandweerman Sam - Biografie