Uitdagend Hoogeveen - Biografie

Opening cultureel seizoen

Opgericht: 2009
Edities: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Website: uitdagend.nl

U!TdagenD 2020

U!TdagenD Hoogeveen gaat door, maar wel net even anders! Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en Vrienden van De Tamboer organiseren zaterdag 5 september U!TdagenD Anders. Juist, met de toevoeging ‘Anders’, want dit jaar loopt alles immers net even anders. Het was lange tijd onzeker of het traditionele culturele openingsfestival plaats kon vinden in coronatijd, maar de culturele instellingen gaan ervoor. Op zaterdag 5 september bruist het van de cultuur in De Tamboer, Scala en Bibliotheek. Het complete programma volgt in augustus en vind je hier!

U!TdagenD 2019

U!TdagenD vond dit jaar plaats op op vrijdagavond 6 en zaterdag 7 september 2019. Het seizoen is op vrijdag feestelijk geopend in de Tamboerzaal en zaterdag waren er verschillende optredens:  van straattheater tot singer-songwriters, van kindertheater tot cabaret, van kunstmarkt tot koren en nog veel meer! 

Bekijk hier de aftermovie:

Geschiedenis Uitdagend Hoogeveen

Sinds 2009 organiseren Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf jaarlijks samen een bruisende opening van het culturele seizoen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen. U!TdagenD is onderdeel van de Drentse Uitmaand.
U!TdagenD is een bonte mix van straattheater, dans, muziek, cabaret en beeldende kunst. Professionals, semi-professionals en amateurs betreden de podia van de zalen in De Tamboer, maar ook rondom De Tamboer is er van alles te zien, doen en beleven. In de Beeldentuin en rondom het Museumlaantje presenteren Hoogeveense kunstenaars zich op de kunstmarkt. In de loop der jaren is U!TdagenD uitgegroeid tot toegankelijk, gratis festival met jaarlijks enkele duizenden bezoekers. 
Jarenlang vond U!TdagenD op de zaterdagmiddag- en avond plaats. Sinds 2017 koos de organisatie voor een nieuwe koers. U!TdagenD wordt al op vrijdagavond geopend. Zaterdagmiddag treden er als vanouds allerlei artiesten op in en rondom De Tamboer.


Deel via