De Vrienden van De Tamboer leveren jaarlijks een bijdrage aan de programmering van het theater, bijvoorbeeld op het culturele openingsfestival Uitdagend Hoogeveen.
  • festival

Uitdagend Hoogeveen - Geschiedenis

Opgericht
2009
Edities
2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
Website
detamboer.nl

Bekijk het U!TdagenD 2021 programma hier

Bekijk hier Studio U!TdagenD: live sfeerverslag, interviews en optredens vanaf 13.00 uur (28 aug)

U!TdagenD Hoogeveen 

In 2021 organiseren de culturele instellingen op 28 augustus weer een editie van U!TdagenD Hoogeveen.

Geschiedenis Uitdagend Hoogeveen

Sinds 2009 organiseren Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf jaarlijks samen een bruisende opening van het culturele seizoen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen. U!TdagenD is onderdeel van de Drentse Uitmaand.

U!TdagenD Hoogeveen is een bonte mix van straattheater, dans, muziek, cabaret en beeldende kunst. Professionals, semi-professionals en amateurs betreden de podia van de zalen in De Tamboer, maar ook rondom De Tamboer is er van alles te zien, doen en beleven. In de Beeldentuin en rondom het Museumlaantje presenteren Hoogeveense kunstenaars zich op de kunstmarkt. In de loop der jaren is U!TdagenD uitgegroeid tot toegankelijk, gratis festival met jaarlijks enkele duizenden bezoekers. 

Jarenlang vond U!TdagenD op de zaterdagmiddag- en avond plaats. Sinds 2017 koos de organisatie voor een nieuwe koers. U!TdagenD wordt al op vrijdagavond geopend. Zaterdagmiddag treden er als vanouds allerlei artiesten op in en rondom De Tamboer.

U!TdagenD 2020

U!TdagenD Hoogeveen ging in 2020 door, maar wel net even anders! Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en Vrienden van De Tamboer organiseerden zaterdag 5 september U!TdagenD Anders. Juist, met de toevoeging ‘Anders’, want in 2020 liep alles immers net even anders. Het was lange tijd onzeker of het traditionele culturele openingsfestival plaats kon vinden in coronatijd, maar de culturele instellingen gingen ervoor. Op zaterdag 5 september borrelde het van de cultuur in De Tamboer, Scala en Bibliotheek. 

Anderen bekeken ook

Dick van Altena en Savannah vieren tien jaar Back To The Country met een twee uur durende show vol countrysongs. Een hoogstaand, onvervalst avondje nostalgie met fantastische artiesten, die na afloop nog even door gaan in de foyer bij de afterparty.

Back to the Country - Biografie

a balladeer is het alter-ego van singer-songwriter Marinus de Goederen.

a balladeer - Biografie

In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld.

Max van den Burg - Biografie

Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis