Brandweerman Sam live in het theater
Brandweerman Sam en zijn vrienden gingen op avontuur tijdens hun Live theatervoorstelling!
Samen met zijn vriendjes gaat Brandweerman Sam op avontuur
  • kids

Brandweerman Sam - Biografie

Naam
Brandweerman Sam
Opgericht
1985
Geboorteplaats
Piekepolder
Website
vanhoorne.com

Binnenkort in De Tamboer

zo 23 februari 2025 14:00
Bestel

Brandweerman Sam in De Tamboer

Brandweerman Sam komt regelmatig naar Hoogeveen met zijn vrolijke voorstellingen. Zondag 29 december 2019 stond de grote kinderheld Brandweerman Sam in De Tamboer met zijn liveshow!

Het Grote Kampeeravontuur

Brandweerman Sam stond samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en al zijn vrienden uit de Piekepolder in het theater, waar ze samen een spannend avontuur beleefden.  

Er leeft een heel zeldzaam diertje in het bos bij Piekepolder. Twee biologen gaan op zoek naar het beestje en Brandweerman Sam en Elvis helpen hen op hun ontdekkingsreis. Maar... als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat op zoektocht en verdwaald in het bos, dreigt er groot gevaar voor de hele groep! Kan Brandweerman Sam zijn vrienden op tijd redden? 

Een vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen!   

Over Brandweerman Sam

Brandweerman Sam is oorspronkelijk een Welshe televisieserie voor kinderen en wordt sinds 1985 uitgezonden. De serie is geschreven door Dave Gingell en Dave Jones, twee voormalige brandweermannen. In de televisieserie worden de avonturen getoond van Brandweerman Sam en zijn vrienden in het fictieve dorpje Pontypandy. In het Nederlands is dit vertaald naar Piekepolder. 

De serie werd in nagesynchroniseerde vorm ook op de Nederlandse televisie uitgezonden. In 1990 werd het voor het eerst uitgezonden door VARA met de vertelstem van Olaf Wijnants. Tussen 2000 en 2002 programmeerde KinderNet 5 enkele reeksen en sinds 2010 is het overgenomen door RTL8 en is het onderdeel van Telekids.

In 2014 ging de populaire superheld de theaters in met Sam redt het circus en in december 2019 is hij terug!

Anderen bekeken ook

Jeugdtheaterdag - Geschiedenis

Apennoten - Biografie

Poppentheater Koekla - Biografie

Sita Vermeulen - Biografie