Jeugdtheaterdag 2019 - De vriendelijke draak
Jeugdtheaterdag 2017
  • kids

Jeugdtheaterdag - Geschiedenis

Naam
Jeugdtheaterdag

Jeugdtheaterdag in De Tamboer

Het is inmiddels een traditie: aan het eind van de Oktobermaand Kindermaand is er een gezellige Jeugdtheaterdag in De Tamboer. Tijdens deze dag is er van alles te beleven, zien en doen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. En dat alles is ook nog eens gratis! Wat wil je nog meer?

In 2023 vond de Jeugdtheaterdag plaats op zaterdag 29 oktober.

Jeugdtheaterdag 2023

Passend bij het Van Gogh-jaar was het thema van de Jeugdtheaterdag dit keer 'Sterrennacht'. Kids werden als een ware ster onthaald, konden sterrenrecensies geven en tijdens workshops leren hoe je als een ster danst en gitaar speelt. De voorstellingen Stippeltje en Van hier tot oneindig waren te bewonderen en gedurende de dag kon er gespeeld worden bij de Zoembus, stonden er schildersezels klaar, waren er spelletjes en zandtafels en werd er heerlijk gesmikkeld bij de poffertjes- en wafelskraam. De kinderdisco op het podium van de Passagezaal was de ultieme afsluiter van deze energieke dag!

Jeugdtheaterdag 2022

Tijdens deze koninklijke editie van de Jeugdtheaterdag stond het programma bomvol met deftige en knotsgekke activiteiten. Want zelfs de meest chique koning(in) wil wel eens losgaan! Een middag vol mooie voorstellingen met De kleine prins en Koning van karton, leuke theaterworkshops over Deftig Doen en Chic Zijn en creatieve doe-dingetjes in het fantastische paleis dat theater heet.

Jeugdtheaterdag 2021

Het Drents Symfonie Orkest speelde een klein concert met de compositie van het bekende sprookje De Gelaarsde Kat, door componist Dirk van der Niet. Ieder personage in het verhaal werd muzikaal verbeeld door een bepaalde groep instrumenten. Smakelijke Sprookjes was een komische en interactieve poppenvoorstelling over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie. Nieuw dit jaar waren de workshops Vloggen. Razend populair, want ook deze workshops zaten vol. In deze workshop van Young TV maakten de jonge deelnemers hun eigen programma, vlog en pranks met een professionele camera en een professioneel editprogramma. 

Jeugdtheaterdag 2019

Op het programma van de Jeugdtheaterdag 2019 stonden twee voorstellingen: De Vriendelijke Draak en Banwakaboom. Daarnaast kon er worden geschilderd, gedanst, gesprongen op het springkussen en nog veel meer. Ook waren er verschillende workshops: djembé spelen, leren vloggen en een dansworkshop.

Jeugdtheaterdag 2018

Afgelopen jaar was de Jeugdtheaterdag een groot succes. Op het programma stonden onder andere leuke workshops zoals een workshop chocolade maken, toneel- en musicalacteren en djembé spelen. Door het hele theater waren allerlei doe-dingetjes zoals de Zoembus, creaties maken op een groot canvas én er krioelden heel veel ratten door De Tamboer. Dit alles had te maken met de voorstelling De Rattenvanger, die te zien was tijdens de Jeugdtheaterdag. Ook de kindervoorstelling Reismuis was op deze dag te zien!

Voorgaande edities van de Jeugdtheaterdag

De Jeugdtheaterdag is niet meer weg te denken in De Tamboer. Ieder jaar in oktober keert deze gezellige middag vol activiteiten terug naar ons theater. Op deze dag maken kinderen, in de leeftijdscategorie 4 tot en met 12 jaar, gratis kennis met het theater en alles wat erbij komt kijken. Maar natuurlijk is op deze creatieve, culturele middag iedereen welkom!

Anderen bekeken ook

Sita Vermeulen - Biografie

Peppa Pig - Biografie

Masha en de Beer - Biografie

Het Zandkasteel - Biografie