Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?
  • kids
  • musical

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

Naam
Van Hoorne Sprookjesmusical
Opgericht
2003
Website
vanhoorne.com

Van Hoorne Sprookjesmusicals in De Tamboer

De sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment hebben al vaak hun weg gevonden naar Theater De Tamboer in Hoogeveen. Zo kon er onder andere al worden genoten van vrolijke familiemusicals als Doornroosje, Roodkapje en Rapunzel. In december 2021 is Van Hoorne terug met een nieuwe musical! 

Belle en het Beest De Musical

Op maandagmiddag 27 december 2021 komen Belle en het Beest namelijk naar Hoogeveen. Het welbekende sprookje, waaruit blijkt dat echte schoonheid van binnenuit komt. 

Het verhaal gaat over Belle, een intelligent meisje, dat droomt over een leven buiten de dorpsmuren. Ondertussen is het hele dorp in de ban van de zoektocht naar een lief voor Prins Dinand, die binnenkort 21 jaar wordt en zal worden gekroond tot koning. Het nieuws bereikt ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien. Zij steken er een stokje voor, want als de prins koning wordt kan Fien nooit de machtigste vrouw van het land zijn... Samen met Titus verandert ze de prins in een lelijk beest. Op deze manier zal hij nooit de ware liefde vinden, of vergissen ze zich?

De vrolijke en magische familiemusical Belle en het Beest zit vol betoverende liedjes, een flinke dosis humor en schitterende kostuums.

Titus & Fien

Het tovenaarsduo Titus en Fien spelen al jaren in diverse musicals van Van Hoorne Entertainment zoals Doornroosje en De Kleine Zeemeermin. Het inmiddels enorm populaire duo weet altijd een eigen draai te geven aan de klassieke familiesprookjes. Met Titus en Fien is het iedere keer weer lachen, gieren, brullen! 

Doornroosje De Musical

In het theaterseizoen 2019 - 2020 kwam het wereldberoemde sprookje over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel naar De Tamboer. Doornroosje werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en veroverde wederom, in een geheel nieuw jasje, een plekje in de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders. Een magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmingheid, vrolijke dansjes en hilarische humor. Uiteraard ontbrak ook hier het tovenaarsduo Titus en Fien niet. Het publiek viel zeker niet in slaap tijdens de feeërieke musical Doornroosje! 

Brandweerman Sam Live - Het Grote Kampeeravontuur!

Eind 2019 kwam Brandweerman Sam naar Theater De Tamboer. Samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en al zijn vrienden uit Piekepolder beleefde hij een spannend kampeeravontuur.

Het publiek ging op pad met Brandweerman Sam, Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert in de vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen tijdens Brandweerman Sam Live - Het Grote Kampeeravontuur!

De Kleine Zeemeermin De Musical

De Kleine Zeemeermin was de elfde sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment. In het theaterseizoen 2018 - 2019 nam het publiek een duik in de betoverende onderwaterwereld, waarin de zeemeermin verliefd werd op een mensenprins. Tijdens deze vrolijke, humoristische musical werd er meegevaren op de swingende muziekgolven. Het was een spetterende middag met na afloop een feestelijke Meet & Greet! 

Hans en Grietje De Musical

Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Dit wereldberoemde zinnetje was in het theaterseizoen 2017 - 2018 te horen in De Tamboer.

Hans en Grietje De Musical van Van Hoorne Entertainment stak het eeuwenoude sprookje in een nieuw jasje. Geen gemene heks, maar het tovenaarsduo Titus en Fien lonkten Hans en Grietje naar het bijzondere huisje van snoep, koek en lekkernijen. Tijdens dit spannende avontuur zat het publiek continu op het puntje van de stoel. 

Met kostuums om van te smullen en een suikerzoet decor was het weer genieten tijdens deze musical. De swingende meezingliedjes en de hilarische Titus en Fien maakten het een feestje om naar te kijken!

Roodkapje De Musical

In 2016 blies van Hoorne Entertainment het verhaal van Roodkapje nieuw leven in. Het sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma, werd bewerkt tot een heerlijke familievoorstelling. De vegetarische wolf Gerrit en zijn gemene vrouw Tina zorgden voor hilarische scènes die jong en oud tranen van het lachen bezorgden. Tel daar nog eens de prachtige kostuums, de swingende meezingliedjes en natuurlijk Maud Mulder als Roodkapje bij op, de rol waarmee ze ooit haar theaterdebuut maakte, en je hebt een perfect theateruitje voor het hele gezin.

Rapunzel De Musical

"Het mooie prinsesje Rapunzel bezit magisch haar. Op een dag wordt ze ontvoerd en opgesloten in een hoge toren, door een gemeen tovenaarsduo die het haar willen hebben. Elke dag moet Rapunzel haar vlecht uit het torenraam laten zakken, zodat de tovenaars naar boven kunnen klimmen. De jaren verstrijken en Rapunzel groeit in eenzaamheid op tot een knappe vrouw, dromend van een dappere prins die haar zal bevrijden. Zal haar redder ooit komen?"

Dit magische familiesprookje was te zien in het theaterseizoen 2015 - 2016. Een musical vol aanstekelijke humor, vrolijke muziek en hilarische scènes. Jong en oud hebben er zichtbaar van genoten!  

Over Van Hoorne Sprookjesmusicals

Al sinds 2003 produceert Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen. Diverse klassieke familiesprookjes, waaronder Doornroosje, Roodkapje en Belle en het Beest, worden in een nieuw jasje gestoken. Het bedrijf, dat werd opgericht door Michael van Hoorne, is inmiddels specialist op het gebied van familie-entertainment. Naast theaterproducties produceert Van Hoorne ook televisieprogramma's, evenementen en live entertainment voor recreatie- en attractieparken. 

Anderen bekeken ook

Poppentheater Koekla - Biografie

Brigitte Heitzer - Biografie

Sita Vermeulen - Biografie

Het Zandkasteel - Biografie