Sita Vermeulen speelt de hoofdrol in Doornroosje de Musical van Van Hoorne Entertainment.
  • kids
  • musical
  • muziek

Sita Vermeulen - Biografie

Naam
Sita Vermeulen
Geboortedatum
8 juni 1980
Geboorteplaats
Ilpendam

Sita Vermeulen in De Tamboer

Musicalster Sita Vermeulen is regelmatig te zien met Van Hoorne Sprookjesmusicals in De Tamboer. Op 30 december 2023 speelde ze Rapunzel. 

Rapunzel

Op 30 december 2023 presenteerde Van Hoorne het familiesprookje Rapunzel. 

De prachtige, lange, magische haren van de nieuwsgierige prinses Rapunzel kunnen alleen met een speciale gouden schaar worden geknipt. Samen met haar moeder is ze op zoek naar de kapper die deze gouden schaar bezit. Dan ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is meteen verliefd op Rapunzel. Maar ook de molenaarszoon verliest zijn hart aan de prinses.

Een hilarische strijd om haar hart volgt, totdat de molenaarszoon de prinses ontvoert. Hij sluit haar op in een hoge toren. De eenzame Rapunzel droomt van een dappere man die haar komt bevrijden. Lukt het Tobias om haar te vinden? En komen die lange, magische haren dan misschien toch nog van pas?

Doornroosje

Een aantal jaren geleden werd het wereldberoemde verhaal, over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel, al omgetoverd tot een magische familievoorstelling. Op 22 december 2019 presenteerde Van Hoorne Entertainment het verhaal opnieuw in een geheel nieuw jasje. Doornroosje is een sprookjesmusical waarin de hoofdrol van Doornroosje werd gespeeld door Sita Vermeulen. Uiteraard ontbrak het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet. Ook zij keerden terug in deze familievoorstelling voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen!

In een land hier ver, ver vandaan leefde een prachtig prinsesje. Zo mooi, zo lief en vooral zo zoet, als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom noemden ze haar: Doornroosje. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woonde ze in een sprookjesachtig paleis. Op haar 21e verjaardag werd ze gekroond tot koningin. Maar, ergens aan de andere kant van het dorp had de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wilde zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedacht ze een listige betovering. Zou de vreselijke slaapspreuk van Fien ooit verbroken kunnen worden of blijft Doornroosje voor altijd in dromenland?

Biografie van Sita Vermeulen

In 2001 deed Sita Vermeulen mee aan het programma Starmaker en maakte met andere deelnemers verschillende liedjes in de band K-otic, die uit het programma voortkwam. Het eerste nummer van deze groep was Damn (I Think I love You). Ook een duet tussen haar en Bart Voncken, een ander K-otic-lid, getiteld I Was Made To Love You kwam uit als single.

Aan het einde van datzelfde jaar verliet Sita de band voor een solocarrière. Ze bracht al snel de single Happy uit en viel op tijdens het duet met Marco Borsato voor het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima. 

In november 2003 verscheen haar album, Come with me. Bij de lancering van de tweede single van dat album, Popstar. Verder bracht ze nog Franstalige nummers uit, werd haar single Dance the night away de titelsong van de kinderserie Zoop en nam ze een nummer op ten behoeve van het tsunami in Azië.

Vervolgens kwam haar zangcarrière op een lager pitje te staan, aangezien Sita zich ging focussen op presenteren. Zo presenteerde ze onder andere het programma Jetix Max op de kinderzender Jetix. 

In november 2009 werd ze het gezicht van Disney Channel in Nederland. Dit werd ze samen met de Vlaamse Dean Delannoit. Samen gingen ze My Camp Rock presenteren en ze namen een single op.

Een aantal jaren later, in 2013, was ze te zien in Het Sprookjesconcert, de musical in de Vlaamse theaters. Sindsdien is ze een bekend gezicht in de musicalwereld. Zo speelde ze onder andere al in De Kleine Zeemeermin en in het theaterseizoen 2019-2020 speelt ze Doornroosje in de gelijknamige familiemusical.

Foto: Nick van Ormondt

Anderen bekeken ook

Het Zandkasteel - Biografie

Meneer Monster - Biografie

Bumba - Biografie

Jeugdtheaterdag - Geschiedenis