Sita Vermeulen speelt de hoofdrol in Doornroosje de Musical van Van Hoorne Entertainment.

Sita Vermeulen - Biografie

Naam
Sita Vermeulen
Geboortedatum
8 juni 1980
Geboorteplaats
Ilpendam

Sita Vermeulen in De Tamboer

De musicalster Sita Vermeulen stond op zondag 22 december in De Tamboer met de sprookjesachtige musical Doornroosje.

Doornroosje

Een aantal jaren geleden werd het wereldberoemde verhaal, over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel, al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en zal, in een geheel nieuw jasje, wederom een plekje veroveren in de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders!

Doornroosje is een sprookjesmusical waarin de hoofdrol van Doornroosje werd gespeeld door Sita Vermeulen, die al eerder te zien was als De Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Uiteraard ontbrak het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet. Ook zij keerden terug in deze familievoorstelling voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen!

De Kleine Zeemeermin

In het theaterseizoen 2018-2019 kon het publiek een duik nemen in de betoverende onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin, die tijdens een heftige storm een knappe mensenprins redde van een zinkend schip. Ze werd op slag verliefd, maar de tovenaars Titus & Fien hadden een plannetje... Het was een spannend en vrolijk avontuur, die uiteindelijk - gelukkig - goed afliep! Na afloop was er zelfs nog een Meet & Greet én een Onderwaterbal.

Biografie van Sita Vermeulen

In 2001 deed Sita Vermeulen mee aan het programma Starmaker en maakte met andere deelnemers verschillende liedjes in de band K-otic, die uit het programma voortkwam. Het eerste nummer van deze groep was Damn (I Think I love You). Ook een duet tussen haar en Bart Voncken, een ander K-otic-lid, getiteld I Was Made To Love You kwam uit als single.

Aan het einde van datzelfde jaar verliet Sita de band voor een solocarrière. Ze bracht al snel de single Happy uit en viel op tijdens het duet met Marco Borsato voor het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima. 

In november 2003 verscheen haar album, Come with me. Bij de lancering van de tweede single van dat album, Popstar. Verder bracht ze nog Franstalige nummers uit, werd haar single Dance the night away de titelsong van de kinderserie Zoop en nam ze een nummer op ten behoeve van het tsunami in Azië.

Vervolgens kwam haar zangcarrière op een lager pitje te staan, aangezien Sita zich ging focussen op presenteren. Zo presenteerde ze onder andere het programma Jetix Max op de kinderzender Jetix. 

In november 2009 werd ze het gezicht van Disney Channel in Nederland. Dit werd ze samen met de Vlaamse Dean Delannoit. Samen gingen ze My Camp Rock presenteren en ze namen een single op.

Een aantal jaren later, in 2013, was ze te zien in Het Sprookjesconcert, de musical in de Vlaamse theaters. Sindsdien is ze een bekend gezicht in de musicalwereld. Zo speelde ze onder andere al in De Kleine Zeemeermin en in het theaterseizoen 2019-2020 speelt ze Doornroosje in de gelijknamige familiemusical.

Foto: Nick van Ormondt