Bumba maakt samen met al zijn vriendjes de gekste avonturen mee in het circus.
Bumba maakt samen met al zijn vriendjes de gekste avonturen mee in het circus.
Bumba maakt samen met al zijn vriendjes de gekste avonturen mee in het circus.
  • kids

Bumba - Biografie

Naam
Bumba
Opgericht
30 augustus 2004
Website
studio100.com

Bumba in De Tamboer

Bumba en het Wonderboek

In seizoen 2013-2014 stond Bumba in De Tamboer met de voorstelling Bumba en het Wonderboek. In deze voorstelling werd de jarige tweeling Lars en Lies verrast met een magisch wonderboek, waarbij ze de wonderbaarlijke Bumbawereld instapten en al zijn vriendjes leerde kennen.  

Over Bumba

Bumba is het bekende Vlaamse televisiesprogramma speciaal voor peuters. Bumba is een altijd vrolijke en beetje ondeugende clown, die in het circus al zijn kunstjes opvoerd samen met zijn vriendje Bumbalu. Bumba beleeft samen met al zijn andere vriendjes en bontgekleurde figuren de meest bijzondere avonturen.

Het programma was voor het eerst te zien op 30 augustus 2004 en is gecreëerd door Jan Maillard en in productie gebracht door Studio 100. Inmiddels telt het populaire kinderprogramma al meer dan 300 afleveringen. Bumba wordt gemaakt met behulp van de techniek chromakey, de figuren die worden gebruikt zijn ongeveer twee meter hoog en doordat alles wordt opgenomen voor een blauwe achtergrond kunnen deze achtergronden later aangepast worden.

Bumba is één van de populairste exportproducten van Studio 100 en het programma is onder meer verkocht aan Canada, Duitsland en Spanje. 

Anderen bekeken ook

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelde in 2018 de Gelaarsde Kat.

Nationaal Jeugd Musical Theater - Biografie

Peppa Pig stond in De Tamboer met De Grote Plons

Peppa Pig - Biografie

Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

Brandweerman Sam live in het theater

Brandweerman Sam - Biografie