Meneer Monster is een theatergezelschap met creatieve kindervoorstellingen.
De Waanzinnige Boomhut werd gespeeld door Meneer Monster.
De Winter-Gruffalo is een speciale sneeuw-editie van de succesvoorstelling De Gruffalo door Meneer Monster. Neem je muts mee, trek je handschoenen aan en geniet van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor uit zijn winterslaap ontwaakt!

Meneer Monster - Biografie

Naam
Meneer Monster
Leden
Chris Koopman, Olaf van de Ven, Christiaan Bloem, Ben Visser

Meneer Monster in De Tamboer

De grote 5 

Het eigenzinnige gezelschap Meneer Monster was woensdag 3 mei 2024 terug met een grootste voorstelling voor de allerkleinsten. In dit paradefeest vol zwoele beats en uitbundige kostuums ontmoette je de grootste dieren van Afrika. En wel van heel dichtbij… Meneer Monster nam de zinderende Afrikaanse steppes als vertrekpunt voor een paradefeest vol zwoele beats en uitbundige kostuums.

Winter Gruffalo

Helaas kon de wintereditie van de succesvoorstelling De Gruffalo in 2021 niet doorgaan vanwege de lockdown. 

De Rovers

Na succesvoorstellingen als De Gruffalo, Over een Kleine Mol, De Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut stond Meneer Monster op vrijdag 3 januari 2020 opnieuw in De Tamboer met een nieuw visueel spektakelstuk. Op vernuftige wijze combineert Meneer Monster fysieke visuele comedy met een magische en grafische wereld. Geïnspireerd door cartoons, actiefilms en games heeft Meneer Monster alles uit de kast gehaald om een theaterbelevenis van formaat te maken.

Het verhaal gaat over drie grimmige Rovers die in een donkere wereld wonen. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven!

De waanzinnige boomhut van 13 Verdiepingen 

Meneer Monster stond op 1 mei 2018 in De Tamboer met de voorstelling De Waanzinnige Boomhut.

Deze voorstelling ging over Andy en Terry. Zij werden gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat was nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hadden de jongens keihard gerepeteerd en waren ze er (bijna) helemaal klaar voor! 

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen was in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Meneer Monster zette zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hadden deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij!

De Fantastische Meneer Vos

De Fantastische Meneer Vos ging over Meneer Vos. Niemand was slimmer dan hij. Hij besteelde de gemeenste buren uit de buurt en maakte ze woedend. De boeren Bolus, Bits en Biet besloten om op klopjacht te gaan. Ze waren tot de tanden toe bewapend en omsingelden Meneer Vos en zijn gezin. Toen leek er geen uitweg meer mogelijk, maar... Meneer Vos was niet zomaar een Vos. Hij was de Fantastische Meneer Vos en verzon een list waar de kinderen uit het dorp nog lang over napraatte...

Over Meneer Monster

Dit stoere, frisse jeugdtheatercollectief bewerkt internationale jeugdbestselleres tot oprechte, toegankelijke jeugdvoorstellingen. Met hun creativiteit is Meneer Monster in staat om met hun monsterlijke producties de harten van hun jonge én volwassen publiek te veroveren. Verhalen uit bekende boeken komen op het podium tot leven, vol met humor, fantasie en verbeeldingskracht. Vanwege hun prachtige voorstellingen is het theatergezelschap regelmatig met succes te zien in De Tamboer.