a balladeer is het alter-ego van singer-songwriter Marinus de Goederen.
  • muziek

a balladeer - Biografie

Naam
Marinus de Goederen
Geboortedatum
4 januari 1974
Awards
3FM BuZz Award (2002); Zilveren Harp (2007)

Foto: Corbino

a balladeer in De Tamboer

a balladeer is geen onbekende in Hoogeveen. Hij speelde al eens op het Singer-songwriter Festival en in 2014 in het eerste huiskamerconcert dat De Tamboer organiseerde. Begin 2017 kwam hij terug voor een intiem solo huiskamerconcert, waar hij onder andere nummers liet horen van zijn nieuwe album.

Biografie van a balladeer

Hoewel gestart als band, is a balladeer nu het alter-ego van Marinus de Goederen. De singer-songwriter schrijft prachtige, verhalende liedjes. In 2003 won a balladeer de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Met het uitbrengen van de Top 2000-hit Swim With Sam van debuutalbum Panama brak a balladeer in 2006 definitief door in Nederland. In dat jaar werd het nummer ook genomineerd voor een 3FM en TFM Award, een jaar later ging de Zilveren Harp naar a balladeer. In 2008 werd het tweede album Where Are You, Bambi Woods? voor een Edison genomineerd. a balladeer stond in voorprogramma’s van onder andere Keane, Saybia, Live, Sarah Bettens, Tom McRae en Maria Mena.

In 2016 verscheen zijn nieuwste album A Wolf At The Door. Hiervoor schakelde Marinus de hulp in van de begeleidingsbands van Wende Snijders en The Common Linnets. Racoon-zanger Bart van der Weide speelt mondharmonica op het afsluitende nummer Therefore.

Marinus schreef de afgelopen jaren niet alleen aan zijn eigen album, maar ook voor anderen zoals Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft les en workshops op Rock City Institute in Eindhoven en is ambassadeur van A’DAM Music School.

Middels crowdfunding haalde a balladeer in 2017 binnen slechts drie dagen genoeg geld op om zijn kerstalbum December uit te brengen, bestaande uit negen eigen nummers. 

Anderen bekeken ook

3JS - Biografie

Veldhuis & Kemper - Biografie

Pink Floyd Project - Biografie

Berget Lewis - Biografie