In 2019 stonden de 3JS in De Tamboer met hun voorstelling Heroes of Music
U2 by 3JS - 35 jaar The Joshua Tree - 2022 - in De Tamboer
In 2018 stonden de 3JS in De Tamboer om hun tienjarig jubileum ter vieren
  • muziek

3JS - Biografie

Naam
3JS
Leden
Jan Dulles, Jaap Kwakman, Robin Kuller
Plaats
Volendam
Website
www.3js.nl

3JS in De Tamboer

Op woensdag 13 december 2023 spelen de 3JS Acoustic Christmas in De Tamboer. 

Acoustic Christmas

Are you ready for the most wonderful show of the year? Waarbij denk jij aan kerst? De knusse familiesfeer van vroeger, het kerstverhaal, de glitter, de emotie, de terugblik naar het afgelopen jaar. Het komt allemaal terug in deze show! Aangevuld met de gezelligheid en de virtuositeit van de zangers en muzikanten. De mooiste kerstnummers van de afgelopen 100 jaar in een akoestisch jasje, aangevuld met piano, bas en viool. 

15 jaar 3JS

Vijftien jaar geleden verkregen de 3JS landelijke bekendheid met hun debuut Watermensen. De mannen vielen op met hun unieke folk-popsound, aardse instrumenten, rijke zang-melodieën en teksten die tot de verbeelding spreken. Tel daar nog eens het unieke gitaarspel van Jaap Kwakman en de bijzondere zangstem van Jan Dulles op en je hebt een recept voor succes. Het is 15 jaar en 11 albums verder, de 3JS zijn alleen maar beter en wijzer geworden. Daarom was het tijd voor een nieuwe theatershow vol mooie liedjes en verhalen uit de afgelopen 15 jaar met Jan, Jaap en Robin.

Acoustic christmas livestream

Woensdag 22 december gaven 3JS een livestreamconcert vol akoestische kerstliedjes in De Tamboer. Ruim 1000 fans volgden de livestream thuis vanaf de bank.

Heroes of Music

Heroes of Music is een Facebook en Spotify-platform over muzikale iconen die ons tot op de dag van vandaag inspireren. Helden als Elvis, The Beatles, Bob Marley en David Bowie, die vernieuwing brachten in de muziekwereld. Maar ook bands als U2, The Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Coldplay die decennia lang de hitlijsten aanvoerden.

De drie muzikale virtuozen van de 3JS brachten op zaterdag 1 juni 2019 in De Tamboer een eerbetoon aan hun grote helden. Samen met hun fantastische band speelden ze legendarische nummers, vertelden ze verhalen en vertoonden ze beeldmateriaal over de tijd waarin deze muziekiconen geschiedenis schreven. 

Jubileumvoorstelling

De 3JS stonden op 24 maart 2018 in De Tamboer met hun jubileumvoorstelling. Jan Dulles, Jaap Kwakmam en Jan de Witte zetten in 2008 hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. Hun songs hadden een folk-sound met akoestische gitaren, viool en accordeon en hun teksten verdienden een luisterend oor. Tien jaar later hebben de mannen 9 albums en 10 theatertournees op hun naam staan. Avond na avond staan ze weer voor volle zalen. Tijd voor een jubileumshow, waarin de 3JS muzikaal en verbaal terugkijken op alle shows… en het gaat verder!

Biografie van de 3JS

De 3JS is een Nederpop-trio uit Volendam met een folk-pop sound dat in 2017 hun 10-jarig jubileum vierde. In 2007 begonnen ze met Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. In 2012 moest gitarist Jaap de Witte de band verlaten vanwege een spieraandoening in zijn hand. Zijn zoon Jan de Witte nam zijn plaats in. Jaap bleef wel betrokken bij de 3JS, hij schrijft mee aan de nummers en helpt bij het opnemen ervan.

Samen met onder meer Jan Smit en Nick & Simon waren de 3JS vanaf  2012 te zien in het televisieprogramma De Zomer Voorbij. Inmiddels hebben ze elf studioalbums uitgebracht waarvan vier de gouden status behaalden.

In 2008 maakten ze hun eerste theatershow, waarin ze meer uitleg konden geven over hun nummers en de betekenis van de mooie Nederlandstalige teksten. Sindsdien maken ze elk jaar een theatershow. In 2011 mochten de heren Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival.

In 2016 kropen de 3JS tijdens Vrienden van Amstel Live in de huid van de band U2. Dit werd zo enthousiast ontvangen door het publiek dat ze vervolgens besloten een theatershow te maken rond het bekende U2-album The Joshua Tree. De tour was met veertig uitverkochte shows een groot succes. 

In 2019 werd gitarist Jan de Witte overgenomen door Robin Küller.

Anderen bekeken ook

The Wieners

Ilse DeLange - Biografie

Tribute To The Cats Band - Biografie

Moya Brennan - Biografie