De 3JS staan in de mooiste theatermaand van het jaar op de planken van De Tamboer. Speciaal voor deze editie voegt multi-instrumentalist Emil Szarcowicz zich bij het gezelschap. Na deze Christmas-show bent u pas echt klaar voor de kerst.
In 2019 stonden de 3JS in De Tamboer met hun voorstelling Heroes of Music
In 2018 stonden de 3JS in De Tamboer om hun tienjarig jubileum ter vieren
  • muziek

3JS - Biografie

Naam
3JS
Leden
Jan Dulles, Jaap Kwakman, Robin Kuller
Plaats
Volendam
Website
www.3js.nl

Binnenkort in De Tamboer

wo 15 december 2021 20:15
Bestel

3JS In De Tamboer

Op woensdag 15 december 2021 zijn de 3JS terug in De Tamboer! Kom genieten van Acoustic Christmas.

Acoustic Christmas

De 3JS staan in de mooiste theatermaand van het jaar op de planken van De Tamboer. Speciaal voor deze editie voegt multi-instrumentalist Emil Szarcowicz zich bij het gezelschap. Na deze Christmas-show ben je pas echt klaar voor de kerst.

Heroes of Music

Heroes of Music is een Facebook en Spotify-platform over muzikale iconen die ons tot op de dag van vandaag inspireren. Helden als Elvis, The Beatles, Bob Marley en David Bowie, die vernieuwing brachten in de muziekwereld. Maar ook bands als U2, The Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Coldplay die decennia lang de hitlijsten aanvoerden.

De drie muzikale virtuozen van de 3JS brachten op zaterdag 1 juni 2019 in De Tamboer een eerbetoon aan hun grote helden. Samen met hun fantastische band speelden ze legendarische nummers, vertelden ze verhalen en vertoonden ze beeldmateriaal over de tijd waarin deze muziekiconen geschiedenis schreven. 

Jubileumvoorstelling

De 3JS stonden op 24 maart 2018 in De Tamboer met hun jubileumvoorstelling. Jan Dulles, Jaap Kwakmam en Jan de Witte zetten in 2008 hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. Hun songs hadden een folk-sound met akoestische gitaren, viool en accordeon en hun teksten verdienden een luisterend oor. Tien jaar later hebben de mannen 9 albums en 10 theatertournees op hun naam staan. Avond na avond staan ze weer voor volle zalen. Tijd voor een jubileumshow, waarin de 3JS muzikaal en verbaal terugkijken op alle shows… en het gaat verder!

Biografie van de 3JS

De 3JS is een Nederpop-trio uit Volendam met een folk-pop sound dat in 2017 hun 10-jarig jubileum vierde. In 2007 begonnen ze met Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. In 2012 moest gitarist Jaap de Witte de band verlaten vanwege een spieraandoening in zijn hand. Zijn zoon Jan de Witte nam zijn plaats in. Jaap bleef wel betrokken bij de 3JS, hij schrijft mee aan de nummers en helpt bij het opnemen ervan.

Samen met onder meer Jan Smit en Nick & Simon waren de 3JS vanaf  2012 te zien in het televisieprogramma De Zomer Voorbij. Inmiddels hebben ze elf studioalbums uitgebracht waarvan vier de gouden status behaalden.

In 2008 maakten ze hun eerste theatershow, waarin ze meer uitleg konden geven over hun nummers en de betekenis van de mooie Nederlandstalige teksten. Sindsdien maken ze elk jaar een theatershow. In 2011 mochten de heren Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival.

In 2016 kropen de 3JS tijdens Vrienden van Amstel Live in de huid van de band U2. Dit werd zo enthousiast ontvangen door het publiek dat ze vervolgens besloten een theatershow te maken rond het bekende U2-album The Joshua Tree. De tour was met veertig uitverkochte shows een groot succes. 

In 2019 werd gitarist Jan de Witte overgenomen door Robin Küller.

Anderen bekeken ook

Noordpool Orkest met Paul van Vliet. Nog een keer samen op het podium.

Noordpool Orkest - Geschiedenis

Eén van ’s werelds grootste songwriters is terug in Hoogeveen: Albert Hammond! In meer dan vijftig jaar tijd schreef hij de ene hit na de andere, met meer dan 360 miljoen verkochte albums wereldwijd als gevolg. Nu komt hij samen met zijn band voor een 2,5 uur durende show

Albert Hammond - Biografie

Ricky en Frank hebben de blues

Frank Lammers - Biografie

Shantymuziek, Irish folk en pop zijn dé ingrediënten voor de nummers van Ancora. Kenmerkend aan dit trio is de robuuste sound en het aanstekelijke sfeertje. Tijdens Wind in de zeilen slagen de drie mannen er dan ook wederom in om het publiek optimaal te vermaken.

Ancora - Biografie