In 2019 stonden de 3JS in De Tamboer met hun voorstelling Heroes of Music
U2 by 3JS - 35 jaar The Joshua Tree - 2022 - in De Tamboer
In 2018 stonden de 3JS in De Tamboer om hun tienjarig jubileum ter vieren
  • muziek

3JS - Biografie

Naam
3JS
Leden
Jan Dulles, Jaap Kwakman, Robin Kuller
Plaats
Volendam
Website
www.3js.nl

Binnenkort in De Tamboer

do 20 april 2023 20:00
Bestel

3JS in De Tamboer

Op zaterdag 19 maart is het tijd voor U2 by 3JS. Kom genieten van 35 jaar The Joshua Tree!

Vijf jaar geleden kropen de 3JS in de huid van de Ierse band U2. Centraal stond het legendarische album The Joshua Tree uit 1987. Trouwe 3JS-fans én tienduizenden U2-fans waren super enthousiast. Tijd voor een nieuwe show dus! De 3JS steken het bijzondere verhaal over de wereldwijde doorbraak van U2 in een spectaculair nieuw jasje. Even better than the real thing.

Acoustic christmas livestream

Woensdag 22 december gaven 3JS een livestreamconcert vol akoestische kerstliedjes in De Tamboer. Ruim 1000 fans volgden de livestream thuis vanaf de bank.

Heroes of Music

Heroes of Music is een Facebook en Spotify-platform over muzikale iconen die ons tot op de dag van vandaag inspireren. Helden als Elvis, The Beatles, Bob Marley en David Bowie, die vernieuwing brachten in de muziekwereld. Maar ook bands als U2, The Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Coldplay die decennia lang de hitlijsten aanvoerden.

De drie muzikale virtuozen van de 3JS brachten op zaterdag 1 juni 2019 in De Tamboer een eerbetoon aan hun grote helden. Samen met hun fantastische band speelden ze legendarische nummers, vertelden ze verhalen en vertoonden ze beeldmateriaal over de tijd waarin deze muziekiconen geschiedenis schreven. 

Jubileumvoorstelling

De 3JS stonden op 24 maart 2018 in De Tamboer met hun jubileumvoorstelling. Jan Dulles, Jaap Kwakmam en Jan de Witte zetten in 2008 hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. Hun songs hadden een folk-sound met akoestische gitaren, viool en accordeon en hun teksten verdienden een luisterend oor. Tien jaar later hebben de mannen 9 albums en 10 theatertournees op hun naam staan. Avond na avond staan ze weer voor volle zalen. Tijd voor een jubileumshow, waarin de 3JS muzikaal en verbaal terugkijken op alle shows… en het gaat verder!

Biografie van de 3JS

De 3JS is een Nederpop-trio uit Volendam met een folk-pop sound dat in 2017 hun 10-jarig jubileum vierde. In 2007 begonnen ze met Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. In 2012 moest gitarist Jaap de Witte de band verlaten vanwege een spieraandoening in zijn hand. Zijn zoon Jan de Witte nam zijn plaats in. Jaap bleef wel betrokken bij de 3JS, hij schrijft mee aan de nummers en helpt bij het opnemen ervan.

Samen met onder meer Jan Smit en Nick & Simon waren de 3JS vanaf  2012 te zien in het televisieprogramma De Zomer Voorbij. Inmiddels hebben ze elf studioalbums uitgebracht waarvan vier de gouden status behaalden.

In 2008 maakten ze hun eerste theatershow, waarin ze meer uitleg konden geven over hun nummers en de betekenis van de mooie Nederlandstalige teksten. Sindsdien maken ze elk jaar een theatershow. In 2011 mochten de heren Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival.

In 2016 kropen de 3JS tijdens Vrienden van Amstel Live in de huid van de band U2. Dit werd zo enthousiast ontvangen door het publiek dat ze vervolgens besloten een theatershow te maken rond het bekende U2-album The Joshua Tree. De tour was met veertig uitverkochte shows een groot succes. 

In 2019 werd gitarist Jan de Witte overgenomen door Robin Küller.

Anderen bekeken ook

Paskal Jakobsen - Biografie

Sita Vermeulen - Biografie

Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Biografie

Peter Corry - Biografie