De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Wouter Hamel en Dutch Swing College Band
  • muziek

Dutch Swing College Band - Biografie

Leden
Peter Kanters, Andy Bruce, David Lukács, Bob Kaper, Keesjan Hoogeboom, Anton Burger, Adrie Braat
Opgericht
5 mei 1945
Website
dsc.nl

Dutch Swing College Band in De Tamboer

Dutch Swing College Band stond tijdens hun lange carrière meerdere malen in Hoogeveen in Theater De Tamboer. 

Over Dutch Swing College Band

Het swingende jazzorkest Dutch Swing Collegeband is opgericht op 5 mei 1945 en is uitgegroeid tot Nederlands toonaangevende en bekendste dixieland en jazzorkest. Destijds begon het orkest als een amateur/studenten combi, maar inmiddels is DSC een wereldwijd bekend jazz-ensemble dat alle vijf de continenten heeft aangedaan. 

Inmiddels bestaat DSC al 75 jaar en vanzelfsprekend is de samenstelling van het orkest meermaals gewijzigd. De Dutch Swing College Band is meer een instituut dan een gewone groep muzikanten. 

In de jaren na de oorlog vervulde DSC een belangrijke pioniersrol en toenmalige jongeren kennis laten maken en in de ban gebracht van de in Noord-Amerika ontstane muziekvorm jazz. 

De prachtige klanken van de Dutch Swing College Band zijn vrijwel op elk denkbare type geluidsdrager vastgelegd en de band verscheen ontelbaar vaak op televisie en in filmproducties. DSC heeft zichzelf nooit geprofileerd als showorkest of glitterorkest, maar wil in de eerste plaats het publiek vermaken, boeien en ontroeren met voortreffelijke jazzvertolkingen. 

In alle jaren dat DSC bestaat hebben ze gewerkt met vele groten uit de jazzwereld: van Sidney Bechet via Joe Venuti, Rita Reys tot Teddy Wilson. Sinds 1960 staat het DSC op de kaart als beroepsorkest en ondanks de vele wisselingen in samenstelling bleef hun visitekaartje altijd overeind: traditionele jazzmuziek van eigen boden. De Dutch Swing College Band staat daarnaast bekend om hun herkenbare en eigen geluid, geen klakkeloze kopieën van Amerikaanse meesters, maar eigen arrangementen, composities en interpretaties.

Anderen bekeken ook

Wouter Hamel - Biografie

Avalanche Quartet - Biografie

Iris Hond - Biografie

Maurice Mulderij - Biografie