Ricky en Frank hebben de blues
  • muziek

Frank Lammers - Biografie

Naam
Frank Albertus Gerardus Petrus Maria Lammers
Geboortedatum
10 april 1972
Geboorteplaats
Mierlo
Opleiding
Toneelschool Amsterdam
Awards
Gouden Kalf (2006); Cultuurprijs Noord-Brabant (2017)

Frank Lammers in De Tamboer

Op 31 januari 2020 stond Frank Lammers samen met Ricky Koole in De Tamboer.

Ricky Koole & Frank Lammers hebben de Blues!

Vijfentwintig jaar geleden zaten ze samen op de theaterschool; Frank Lammers en Ricky Koole. Toen al wilden ze graag samen een voorstelling maken, waarin toneel en muziek samen zou komen. En nu was het dan eindelijk zo ver.

Ze praatten bij, lachten om vroeger, speelden eindelijk die serieuze toneelscènes en zongen over belangrijke momenten van de afgelopen jaren. Ze werden in dit openhartige, muzikale programma begeleid door drie muzikanten van Ocobar en maakten samen de balans op. Het werd een onstuimige en vrolijke avond, waarin de blues niet werd geschuwd.

Biografie van Frank Lammers

Frank Albertus Gerardus Petrus Maria Lammers, oftewel Frank Lammers, werd geboren in Mierlo op 10 april 1972.

Al van jongs af aan wist hij dat hij in de filmwereld wilde werken en ging dan ook studeren aan de toneelschool van Amsterdam. In 1995 studeerde hij af en in 1998 schreef en regisseerde hij al z'n eerste korte film Kort Rotterdams - Temper! Temper! In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in de Route 2000 film 

Lammers begon zijn carrière op het Strabrecht College te Geldrop. In 1995 studeerde Lammers af aan de toneelschool van Amsterdam, waarna hij in 1998 de korte film Kort Rotterdams: Temper, Temper schreef en regisseerde. In deze film speelden zijn goede vriend Fedja van Huêt en de toen nog onbekende Halina Reijn en Monic Hendrickx. Lammers maakte in datzelfde jaar zijn debuut in de film FL 19,99, waarin hij een kleine rol als dakloze had. Zijn eerste grote rol kreeg hij in 2000 in de film Wilde Mossels. Tijdens het draaien raakte Lammers goed bevriend met regisseur Erik de Bruyn en acteur Fedja van Huêt.

Lammers bouwde verder aan een carrière als filmacteur met als uitschieters De Enclave, waarvoor hij een Gouden Beeld ontving voor zijn rol van Bosko, en De dominee, waarin hij de rol van kickbokser Adri speelde.

Uiteindelijk heeft hij zich ontwikkeld tot een duizendpoot en is onder meer te zien op het toneel, in reclamefilms, televisieseries en korte films. Vandaag de dag is hij met name bekend vanwege zijn rol als Michiel de Ruyter (2015), als de familieman in de Jumbo commercials en als Ferry Bouman in de Netflixserie Undercover (2019). Tijdens de coronacrisis in 2020 schreef Lammers de film Groeten van Gerri, waarin hij zelf ook de hoofdrol vertolkte.

Foto: Rob Becker

Anderen bekeken ook

Roel van Velzen brengt zijn Sofasessies, bekend van de succesvolle podcast, naar De Tamboer. Met de mooiste liedjes neemt hij je samen met zijn band en strijkers mee in de zoektocht naar de kracht van muziek.

VanVelzen - Biografie

25 jaar na zijn eerste theatertournee, bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland waaronder De Tamboer. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, wordt het genieten van een oergezellige avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans!

Frans Bauer - Biografie

Samen met haar band brengt Lisa Lois een bijzondere ode aan de Britse zangeres Adele. Ze duikt in de mooie verhalen en anekdotes van Adele's carrière en persoonlijke leven. Daarnaast geeft ook een kijkje in haar eigen leven. Een voorstelling met een flinke dosis humor én een prachtige muzikale omlijsting.

Lisa Lois - Biografie

 Rockdiva Kim Wilde laat in haar Greatest Hits tour zien waarom haar carrière al vier decennia duurt. Tijdens eerdere tours lagen de fans overal aan haar voeten. Dit bewijst maar dat Kim Wilde, hét popicoon uit de eighties, nog lang niet is uitgezongen.

Kim Wilde - Biografie