Ricky en Frank hebben de blues
  • muziek

Ricky Koole - Biografie

Naam
Ricky Koole
Geboortedatum
11 september 1972
Geboorteplaats
Delft
Opleiding
Academie voor Kleinkunst
Website
rickykoole.nl

Ricky Koole in De Tamboer 

Op 31 januari 2020 stond Ricky Koole samen met Frank Lammers in De Tamboer met de muzikale voorstelling Ricky Koole & Frank Lammers hebben de blues.

Ricky Koole & Frank Lammers hebben de Blues!

Vijfentwintig jaar geleden zaten ze samen op de theaterschool; Frank Lammers en Ricky Koole. Toen al wilden ze graag samen een voorstelling maken, waarin toneel en muziek samen zou komen. En nu was het dan eindelijk zo ver.

Ze praatten bij, lachten om vroeger, speelden eindelijk die serieuze toneelscènes en zongen over belangrijke momenten van de afgelopen jaren. Ze werden in dit openhartige, muzikale programma begeleid door drie muzikanten van Ocobar en maakten samen de balans op. Het werd een onstuimige en vrolijke avond, waarin de blues niet werd geschuwd.

Biografie van Ricky Koole

Ricky Koole voltooide in 1995 een studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Daarna speelde ze zowel in toneelvoorstellingen als in films. Ook maakte ze zelf muziektheater. Als zangeres bracht ze vier cd's uit.

In het najaar van 2007 begon ze samen met haar toenmalige vriend, Leo Blokhuis, aan een theatertournee onder de naam Harmonium. Blokhuis vertelde over vergeten liedjes die Koole muzikaal ten gehore bracht. Dat deed ze ook op 23 juli 2009 in het programma De Avondetappe van Mart Smeets. En in 2010 kwam het vervolg op Harmonium getiteld Laagland.

Met haar vierde album Wind Om Het Huis leverde Koole haar eerste Nederlandstalige plaat af waarvan ze het merendeel van de liedjes zelf schreef.

In oktober 2010 werd Koole moeder van een zoon en op 21 mei 2012 trouwde ze in Amsterdam met de vader van het kind, Leo Blokhuis. 

In januari 2014 begon haar nieuwe theatertour Buitenstaanders met haar man, Ocobar en Roel Spanjers. Sinds 2015 is ze presentatrice en samenstelster van haar eigen radioprogramma, Het Zondagochtendgevoel.

En in het seizoen 2019-2020 keerde Ricky samen met Frank Lammers terug naar het theater!

Foto: Rob Becker

Anderen bekeken ook

Wibi Soerjadi speelt muziek uit bekende films, zoals Star Wars, The Dark Knight, James Bond, Back To The Future en Schindler’s List. Op bewonderenswaardige wijze doet Wibi bijzondere concerten en complete orkesten weerklinken uit slechts één vleugel.

Wibi Soerjadi - Biografie

In 2019 stond Anneke van Giersbergen in De Tamboer met haar show Inchecken

Anneke van Giersbergen - Biografie

A brand new day is een wervelende show vol diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decennia, aangevuld met strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums

The Magic of Jeans - Biografie

Lavinia Meijer en Michiel Borstlap speelden samen de tournee Ghosts.

Michiel Borstlap - Biografie