The Kilkenny's spelen regelmatig in Hoogeveen en zijn een graag geziene act op het Irish Folk Festival.

The Kilkennys - Biografie

Naam
The Kilkennys
Leden
Davey Cashin, Tommy Mackey, Mick Martin en Josh O'Loughlin
Opgericht
1998
Plaats
Kilkenny

The Kilkennys in De Tamboer  

De Ierse folkband The Kilkennys is een graag geziene gast in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Zo stond de band in 2019 tegenover de Nederlandse muzikanten van Scrum tijdens een echte Irish Folk Battle! Tijdens deze avond konden Irish Folk liefhebbers hun hart ophalen en genieten van de energieke optredens. Klassiekers en ballades als Whiskey in the JarThe Spanish Lady en Tell Me Ma kwamen allemaal voorbij. Een battle met een dikke vette knipoog vol Ierse humor en gezelligheid! 

Ook in het theaterseizoen 2015 - 2016 waren The Kilkennys op bezoek in Hoogeveen. Met hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste humor kregen ze de zaal volledig mee. En ook de gezellige, akoestische afterparty was een groot succes. 

The Kilkennys in Het Podium

Op donderdag 29 november 2018 stonden The Kilkennys in Het Podium in Hoogeveen. Het poppodium van Drenthe fungeerde als strijdtoneel voor de battle tussen The Kilkennys en Scrum. Deze avond traden ze in de voetsporen van The Dubliners, The Clancy Brothers en The Chieftains en maakten ze er samen een knallend feest van! 

Biografie van The Kilkennys 

In 1998 besluiten vier vrienden, Davey Cashin, Tommy Mackey, Mick Martin en Josh O'Loughlin, uit de Ierse stad Kilkenny hun liefde voor Ierse muziek samen te voegen en richten The Kilkennys op. Vanaf de oprichting is hun unieke vocale en instrumentale sound een succesformule. Ze zetten menig pub op stelten en worden enorm geliefd bij het Ierse publiek. 

The Kilkennys staan erom bekend dat ze traditionele Ierse klassieke folksongs en ballades een nieuwe twist geven, dat aanslaat bij jong en oud. Bekende nummers als The Spanish LadyTell Me Ma en Whiskey in the Jar weet de band vrolijk en opgetogen te vertolken. En hun passie, ambitie, energieke uitstraling, rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor blijkt de unieke combinatie dat ook aanslaat op internationaal niveau. 

Zo heeft de band opgetreden op verschillende (Ierse) festivals in Europa en Amerika, waaronder voor een 15.000 koppig publiek tijdens Zwarte Cross. Inmiddels hebben The Kilkennys een grote schare fans over de hele wereld, maar waar ze ook naartoe gaan; hun wortels en hun geliefde thuishaven Kilkenny blijven ze koesteren.

Anderen bekeken ook

Irish Festival - Geschiedenis

The Dubliners - Biografie

The Fureys - Biografie