Anuna stond in 2018 in De Tamboer met hun mooie kerstvoorstelling
  • muziek

Anúna - Biografie

Naam
Anúna
Leden
30
Opgericht
1987
Plaats
Dublin
Website
www.anuna.ie

Anúna in De Tamboer

Het uit Dublin afkomstige koor Anúna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de bevlogen koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse, in popmuziek gewortelde eigen composities. Bijna traditioneel komt het koor iedere decembermaand naar Nederland om onvergetelijke kerstshows te verzorgen. Daarbij staan ook veel traditionele kerstgezangen op het programma. Op woensdag 12 december 2018 kwam het koor naar De Tamboer, voor een prachtig optreden. Een betoverende avond, die bij iedereen het kerstgevoel naar boven haalde.

Biografie van Anúna 

Het internationaal befaamde koor Anúna werkte vrij recent nog samen met Hozier, beter gezegd; deze zanger maakte jaren deel uit van het koor, totdat hij zelf internationaal doorbrak met de hit Take Me To The Church. U2 zanger Bono is één van de grootste fans van het Anúna. Het koor heeft al een aantal keren bij Bono thuis voor een selectief gezelschap opgetreden. Een aardig novum is ook dat het aantal views van video’s van Anúna dit jaar de grens passeerde van meer dan 8 miljoen op Youtube. Hetzelfde geldt voor het aantal streams via Spotify, namelijk inmiddels dik over de 8 miljoen! Het zegt iets over de populariteit wereldwijd.

Anderen bekeken ook

Ricky en Frank hebben de blues

Frank Lammers - Biografie

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets bestaat uit zanger Tim van Esch, drummer Daniel Smit, gitarist Erik Bruil, toetsenist Nils Davidse en bassist Ricardo Szabó.

Handsome Poets - Biografie

Herman van Veen wordt 75 jaar en viert dat in het theater. Net zo oud als de langste gewapende vrede in onze lage landen ooit. Los van wat krakende onderdelen beschouwt hij deze tijd als de beste van zijn leven. Proost!

Herman van Veen - Biografie

Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.

Sabrina Starke - Biografie