Anuna stond in 2018 in De Tamboer met hun mooie kerstvoorstelling
  • muziek

Anúna - Biografie

Naam
Anúna
Leden
30
Opgericht
1987
Plaats
Dublin
Website
www.anuna.ie

Anúna in De Tamboer

Het uit Dublin afkomstige koor Anúna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de bevlogen koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse, in popmuziek gewortelde eigen composities. Bijna traditioneel komt het koor iedere decembermaand naar Nederland om onvergetelijke kerstshows te verzorgen. Daarbij staan ook veel traditionele kerstgezangen op het programma. Op woensdag 12 december 2018 kwam het koor naar De Tamboer, voor een prachtig optreden. Een betoverende avond, die bij iedereen het kerstgevoel naar boven haalde.

Biografie van Anúna 

Het internationaal befaamde koor Anúna werkte vrij recent nog samen met Hozier, beter gezegd; deze zanger maakte jaren deel uit van het koor, totdat hij zelf internationaal doorbrak met de hit Take Me To The Church. U2 zanger Bono is één van de grootste fans van het Anúna. Het koor heeft al een aantal keren bij Bono thuis voor een selectief gezelschap opgetreden. Een aardig novum is ook dat het aantal views van video’s van Anúna dit jaar de grens passeerde van meer dan 8 miljoen op Youtube. Hetzelfde geldt voor het aantal streams via Spotify, namelijk inmiddels dik over de 8 miljoen! Het zegt iets over de populariteit wereldwijd.

Anderen bekeken ook

Pianiste en componiste Iris Hond vertelt samen met haar band verhalen van mensen met een uitzonderlijke thuissituatie. Via muzikale brieven laat ze zien dat iedereen op zoek is naar geborgenheid, een veilig thuis.

Iris Hond

De Japanse drummers van Yamato zijn terug in Hoogeveen met een nieuwe show. Met de eeuwenoude taiko-drums zorgen ze voor een golf van energie, originaliteit en innovatie.

Yamato

In 2018 speelde Bert Visscher zijn voorstelling Hij wordt vanzelf moe in De Tamboer

Bert Visscher

Na twintig jaar samen op het podium denken Veldhuis & Kemper dat ze alles tegen elkaar kunnen zeggen. Maar is dat wel zo? Het leidt tot confronterend grappige situaties, met ontroering als onverwachte bonus.

Veldhuis & Kemper