De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Anuna stond in 2018 in De Tamboer met hun mooie kerstvoorstelling
  • muziek

Anúna - Biografie

Naam
Anúna
Leden
30
Opgericht
1987
Plaats
Dublin
Website
www.anuna.ie

Anúna in De Tamboer

Op woensdag 12 december 2018 kwam het koor naar De Tamboer, voor een prachtig optreden. Een betoverende avond, die bij iedereen het kerstgevoel naar boven haalde. Woensdag 20 december 2023 was Anúna terug in De Tamboer met hun nieuwe show A Whisper of Paradise. 

A Whisper of Paradise

In A Whisper of Paradise glijden de zangers en zangeressen vaak gracieus zingend door de gangpaden van de Tamboerzaal. Als luisteraar word je letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuiver engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Liederen uit religieuze bronnen en oude, wereldse folkverhalen. Veel gezangen dateren al uit de middeleeuwen. Zo geniet je in A Whisper of Paradise van eigentijdse songs, maar natuurlijk ook van klassiekers als Silent Night en Away In A Manger.

Kerstconcert

Het uit Dublin afkomstige koor Anúna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de bevlogen koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse, in popmuziek gewortelde eigen composities. Bijna traditioneel komt het koor iedere decembermaand naar Nederland om onvergetelijke kerstshows te verzorgen. Daarbij staan ook veel traditionele kerstgezangen op het programma. 

Biografie van Anúna 

Het internationaal befaamde koor Anúna werkte vrij recent nog samen met Hozier, beter gezegd; deze zanger maakte jaren deel uit van het koor, totdat hij zelf internationaal doorbrak met de hit Take Me To The Church. U2 zanger Bono is één van de grootste fans van het Anúna. Het koor heeft al een aantal keren bij Bono thuis voor een selectief gezelschap opgetreden. Een aardig novum is ook dat het aantal views van video’s van Anúna dit jaar de grens passeerde van meer dan 8 miljoen op Youtube. Hetzelfde geldt voor het aantal streams via Spotify, namelijk inmiddels dik over de 8 miljoen! Het zegt iets over de populariteit wereldwijd.

Anderen bekeken ook

The Fureys - Biografie

Frontm3n - Biografie

Bertolf Lentink - Biografie

Nick Schilder - Biografie