Op 23 februari 2019 was Katinka Polderman te zien in De Tamboer met haar voorstelling Polderman draagt een steentje bij.
  • cabaret
  • muziek

Katinka Polderman - Biografie

Naam
Katinka Polderman
Geboortedatum
1 mei 1981
Geboorteplaats
's-Heer Abtskerke
Opleiding
Cabaretacademie, Koningstheaterakademie
Awards
Zonta Award, Jury- en Publieksprijs Leids Cabaret Festival
Website
poldermanie.nl

Katinka Polderman in De Tamboer

Op 23 februari 2019 was Katinka Polderman te zien in De Tamboer met haar voorstelling Polderman draagt een steentje bij.

Polderman draagt een steentje bij

Al 15 jaar draagt ze haar unieke steentje bij aan het cabaret. In haar zesde voorstelling was de tegendraadse taalvirtuoos weer ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Ze trok onverdroten ten strijde tegen de vertrutting en de kuddegeest. Ze was weer - zoals altijd - ietwat eigenwijs, met die voor haar kenmerkende nuchterheid. 

Biografie van Katinka Polderman

Katinka Polderman werd op 1 mei 1981 geboren in het Zeelandse dorpje 's-Heer Abtskerke. Na haar middelbare school volgde ze de opleiding aan de Cabaretacademie van Bert Klunder in Rotterdam om vervolgens naar de Koningstheaterakademie in Den Bosch te gaan. Vanaf 2005 kreeg ze bekendheid toen ze de jury- en de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival won. Sindsdien tourt ze als cabaretière door Nederland en België. 

Ze heeft inmiddels al meerdere cabaretvoorstellingen op haar naam staan, waaronder Polderman kachelt door en Polderman baart zorgen waar ze bovendien ook voor genomineerd werd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop. 

Naast het theater schrijft ze cabaret- en kleinkunstprogramma's voor Radio 5, heeft ze een vaste column in het theatertijdschrift Scènes en schrijft ze educatieve kinderliedjes, waarvan er zelfs een aantal werden genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderliedje voor radio en tv.

Foto: Jaap Reedijk

Anderen bekeken ook

Maurice Mulderij lovecoach

Maurice Mulderij - Biografie

Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon met hun eerste programma. Een show vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen.

Jeroens Clan - Biografie

Louise Korthals komt met haar nieuwe programma Tussen Ons.

Louise Korthals - Biografie

Arie en Silvester stonden in 2019 met hun voorstelling WIE?! in De Tamboer

Arie en Silvester - Biografie