Thijs Kemperink is een cabaretier uit Twente.
  • cabaret

Thijs Kemperink - Biografie

Naam
Thijs Kemperink
Geboortedatum
28 november 1982
Geboorteplaats
Albergen
Awards
Noorderlach (2010)

Thijs Kemperink in De Tamboer

Zaterdag 7 maart 2020 stond Thijs Kemperink opnieuw in De Tamboer met zijn show Eerlijk duurt het kortst.

Eerlijk duurt het korst

Thijs wist eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen soms niet veel beter? Brengt dat je niet veel verder? Is de auto van de buurman wel zo mooi als jij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw… Thijs twijfelt. Zal Thijs de hele avond eerlijk zijn geweest, of werd het een ode aan de leugen?  Liegen is leuker, maar eerlijkheid duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen. Thijs was oprecht blij dat u deze avond samen met hem hebt beleefd. Eerlijk waar!

Bonje

Op 16 februari 2018 ging de Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend in de voorstelling Bonje. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd. Dat is de kracht van Thijs, de jongen van het platteland die provincie na provincie al voor zich won.

Zijn grote vertelkracht bracht hem niet alleen in Twente, maar in het hele land volle zalen. De sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. In zijn laatste programma Zleur schetste Thijs de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Zonder wijzend vingertje, maar met veel humor en ‘noaberschap’, een thema dat Thijs aan het hart gaat.

Zleur

Vrijdag 23 maart 2016 maakte Thijs zijn debuut in De Tamboer met de show Zleur. In deze show vroeg hij zich af: zijn we niet veel te druk met zijn allen? Waarom is niemand tevreden met wat hij heeft? Waarom moet het altijd meer, meer, meer zijn? Waar komt die angst voor sleur vandaan? Waarom sleurt iedereen zich naar zijn werk? Waarom staan we in de zomer massaal met onze sleurhut in de file? Wat is er mis met ‘gewoon’ en ‘kalm aan’? Thijs bracht een gezellig en rustig avondje zleuren.

Biografie Thijs Kemperink

Twentse cabaretier Thijs Kemperink is geboren en getogen in het Overijsselse Albergen. Toen hij 25 was ging hij zich bezighouden met stand-up comedy en niet lang daarna besloot hij te gaan werken aan een solo programma voor in het theater. 

In zijn eerste voorstelling Achteraf Bekeken vertelde hij over zijn leven op het platteland. Nadat hij met de try-outs door het land was getrokken speelde hij deze voorstelling in Oost-Nederland in zijn eigen streektaal. Hierna maakte hij de voorstelling Gas D'r Op! en zijn derde theatervoorstelling was getiteld Zleur. In die voorstelling schetste hij de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Hij houdt ervan om in zijn voorstellingen een mooi verhaal te vertellen wat dicht bij hem staat. Natuurlijk zit er altijd veel humor in. Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker en maakte met zijn laatste voorstelling ook naam in de rest van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en voorstellingen over alledaagse thema’s, verpakt in grappen en verhalen, overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp!

Foto: Frank Visschedij

Anderen bekeken ook

Eva Crutzen speelt Hardcover in theaterseizoen 2020-2021

Eva Crutzen - Biografie

Nathalie Baartman over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte.

Nathalie Baartman - Biografie

De volledige naam van deze Twentse cabaretier is Hermenegildus Felix Victor Maria Finkers, maar iedereen kent hem als Herman Finkers

Herman Finkers - Biografie

Mark van de Veerdonk speelde in 2017 Kaaskleum in De Tamboer.

Mark van de Veerdonk - Biografie