Thijs Kemperink is een cabaretier uit Twente.
  • cabaret

Thijs Kemperink - Biografie

Naam
Thijs Kemperink
Geboortedatum
28 november 1982
Geboorteplaats
Albergen
Awards
Noorderlach (2010)

Thijs Kemperink in De Tamboer

Op 19 januari 2022 speelde Thijs Kemperink in Kapsalon Theater De Tamboer. Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Meer dan veertig theaters in heel Nederland sluiten zich net als De Tamboer aan bij de ludieke actie. “Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is. De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen,” aldus de initiatiefnemers van het Kapsalon Theater. “We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.”

Halverwege

Vrijdag 1 december was Thijs Kemperink in De Tamboer met zijn nieuwe voorstelling Halverwege. 40 jaar, halverwege de levensroute van luier tot luier. De Twentse Thijs blikt terug op de eerste helft van zijn leven. Eén ding weet hij alvast: het is nog geen tijd voor een cabrio, groene broek en 20-jarige minnares. Al rijdt hij wel een SUV, zodat hij niet zo laag hoeft in te stappen.

Eerlijk duurt het korst

Zaterdag 7 maart 2020 stond Thijs Kemperink opnieuw in De Tamboer met zijn show Eerlijk duurt het kortst. Thijs wist eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen soms niet veel beter? Brengt dat je niet veel verder? Is de auto van de buurman wel zo mooi als jij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw… Thijs twijfelt. Zal Thijs de hele avond eerlijk zijn geweest, of werd het een ode aan de leugen?  Liegen is leuker, maar eerlijkheid duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen. Thijs was oprecht blij dat u deze avond samen met hem hebt beleefd. Eerlijk waar!

Bonje

Op 16 februari 2018 ging de Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend in de voorstelling Bonje. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd. Dat is de kracht van Thijs, de jongen van het platteland die provincie na provincie al voor zich won.

Zijn grote vertelkracht bracht hem niet alleen in Twente, maar in het hele land volle zalen. De sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. In zijn laatste programma Zleur schetste Thijs de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Zonder wijzend vingertje, maar met veel humor en ‘noaberschap’, een thema dat Thijs aan het hart gaat.

Zleur

Vrijdag 23 maart 2016 maakte Thijs zijn debuut in De Tamboer met de show Zleur. In deze show vroeg hij zich af: zijn we niet veel te druk met zijn allen? Waarom is niemand tevreden met wat hij heeft? Waarom moet het altijd meer, meer, meer zijn? Waar komt die angst voor sleur vandaan? Waarom sleurt iedereen zich naar zijn werk? Waarom staan we in de zomer massaal met onze sleurhut in de file? Wat is er mis met ‘gewoon’ en ‘kalm aan’? Thijs bracht een gezellig en rustig avondje zleuren.

Biografie Thijs Kemperink

Twentse cabaretier Thijs Kemperink is geboren en getogen in het Overijsselse Albergen. Toen hij 25 was ging hij zich bezighouden met stand-up comedy en niet lang daarna besloot hij te gaan werken aan een solo programma voor in het theater. 

In zijn eerste voorstelling Achteraf Bekeken vertelde hij over zijn leven op het platteland. Nadat hij met de try-outs door het land was getrokken speelde hij deze voorstelling in Oost-Nederland in zijn eigen streektaal. Hierna maakte hij de voorstelling Gas D'r Op! en zijn derde theatervoorstelling was getiteld Zleur. In die voorstelling schetste hij de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Hij houdt ervan om in zijn voorstellingen een mooi verhaal te vertellen wat dicht bij hem staat. Natuurlijk zit er altijd veel humor in. Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker en maakte met zijn laatste voorstelling ook naam in de rest van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en voorstellingen over alledaagse thema’s, verpakt in grappen en verhalen, overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp!

Foto: Frank Visschedij

Anderen bekeken ook

Herman Finkers - Biografie

Harm & Roelof - Biografie

Nathalie Baartman - Biografie

Mark van de Veerdonk - Biografie