Thijs Kemperink is een cabaretier uit Twente.

Thijs Kemperink - Biografie

Naam
Thijs Kemperink
Geboortedatum
28 november 1982
Geboorteplaats
Albergen
Awards
Noorderlach (2010)

Thijs Kemperink in De Tamboer

Zaterdag 7 maart stond Thijs Kemperink opnieuw in De Tamboer met zijn show Eerlijk duurt het kortst.

Eerlijk duurt het korst

Thijs wist eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen soms niet veel beter? Brengt dat je niet veel verder? Is de auto van de buurman wel zo mooi als jij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw… Thijs twijfelt. Zal Thijs de hele avond eerlijk zijn geweest, of werd het een ode aan de leugen?  Liegen is leuker, maar eerlijkheid duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen. Thijs was oprecht blij dat u deze avond samen met hem hebt beleefd. Eerlijk waar!

Bonje

In 2018 ging de Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend in de voorstelling Bonje. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd. Dat is de kracht van Thijs, de jongen van het platteland die provincie na provincie al voor zich won.

Zijn grote vertelkracht bracht hem niet alleen in Twente, maar in het hele land volle zalen. De sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. In zijn laatste programma Zleur schetste Thijs de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Zonder wijzend vingertje, maar met veel humor en ‘noaberschap’, een thema dat Thijs aan het hart gaat.

Biografie Thijs Kemperink

Twentse cabaretier Thijs Kemperink is geboren en getogen in het Overijsselse Albergen. Toen hij 25 was ging hij zich bezighouden met stand-up comedy en niet lang daarna besloot hij te gaan werken aan een solo programma voor in het theater. 

In zijn eerste voorstelling Achteraf Bekeken vertelde hij over zijn leven op het platteland. Nadat hij met de try-outs door het land was getrokken speelde hij deze voorstelling in Oost-Nederland in zijn eigen streektaal. Hierna maakte hij de voorstelling Gas D'r Op! en zijn derde theatervoorstelling was getiteld Zleur. In die voorstelling schetste hij de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Hij houdt ervan om in zijn voorstellingen een mooi verhaal te vertellen wat dicht bij hem staat. Natuurlijk zit er altijd veel humor in. Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker en maakte met zijn laatste voorstelling ook naam in de rest van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en voorstellingen over alledaagse thema’s, verpakt in grappen en verhalen, overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp!

Foto: Frank Visschedij