Harm en Roelof nemen het knotsgekke 2020 met je door, zoals alleen zij dat kunnen: muzikaal, ontroerend, relativerend en met heel veel plezier in het leven. Zodat je met een zucht van verlichting en vol vertrouwen het nieuwe jaar in kunt ga!
  • cabaret
  • muziek
  • streektaal

Harm & Roelof - Biografie

Naam
Harm Dijkstra, Roelof Klinkhamer
Opgericht
1987
Geboorteplaats
Sleen
Awards
Buiskooltroffee
Website
harmenroelof.nl

Binnenkort in De Tamboer

za 09 november 2024 20.00
Bestel

Harm en Roelof in De Tamboer 

Op een geheel eigen, Drentse wijze bespreken en bezingen Harm en Roelof actuele onderwerpen die soms de smaak van vervolgen tijden oproepen. De mannen achter dit cabaretduo Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer zorgen iedere keer weer voor een avond vol plezier en ontroering die je als liefhebber van de streektaal zeker niet mag missen!

Op zaterdag 9 november 2024 is hun nieuwste voorstelling Kraant op ’t taofelzwilkie te zien in De Tamboer. Met de ellebogen op het ‘zwilkie’ van de keukentafel. Kopje thee er bij. Zo komt bij veel mensen het wereldnieuws binnen. En wat blijft daar van hangen? Wat wordt er aan die keukentafel al uitgefilterd? Hoe halen we de scherpe kanten er af? Of worden daar de messen juist geslepen?

Werkelijk ieder optreden van dit cabaretduo is een avontuur dat steeds weer met aanstekelijk plezier wordt aangegaan en met de zaal wordt gedeeld, op een manier zoals alleen Harm en Roelof dat kunnen: muzikaal, ontroerend en vaak buitengewoon komisch. De prachtige eigen teksten en melodieën, de heerlijke tweestemmigheid van bas-bariton Roelof en tenor Harm en de hilarische tweespraken garanderen een heerlijke avond cabaret. Zo Drents als ’t maar kan!

Nagelholt en zoepenbrei

Op 8 maart 2019 stonden Harm en Roelof in De Tamboer met hun voorstelling Nagelholt en zoepenbrei. In deze voorstelling speelde het duo in op het gegeven dat ouderwetse gerechten in de moderne keuken weer heel populair zijn. Dun gesneden nagelholt is bijvoorbeeld een ware delicatesse geworden en de geur van zoepenbrei (karnemelkse pap) roept veel herinneringen op en smaakt ook vandaag de dag heel best. Men kan het er in elk geval lang op volhouden. En da’s ook wat waard!

Kun maarzo ies wezen

In het seizoen 2017-2018 kwamen Harm en Roelof naar De Tamboer met hun voorstelling Kun maarzo ies wezen. In dit 31e (!) seizoen keken zij met een knipoog naar de wereld om hen heen. Ze observeerden, relativeerden, fantaseerden én amuseerden.

Oudejaarsconference: Er was eens ...

In 2016 sloten Harm en Roelof het jaar af met hun oudejaarsconference Er was eens… Een oudejaarsconference verpakt in het sprookje van de wolf, die eindigde met een hoopvol "En ze leefden nog lang en gelukkig".

Biografie van Harm en Roelof

Het cabaretduo Harm en Roelof bestaat uit Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer. Beiden geboren in 1961 en woonachtig in Sleen. Sinds 1987 zijn zij actief als Harm en Roelof, maar al sinds hun vroegste herinneringen zijn zij boezemvrienden. Ze doorliepen samen de kleuterschool en de lagere school in Sleen en gingen samen naar het voortgezet onderwijs. Na het voortgezet onderwijs ging Roelof naar de landbouwschool om boer te worden en Harm naar de P.A. om voor onderwijzer te leren. Inmiddels is Roelof in het dagelijks leven akkerbouwer en commandant van de brandweer in Sleen. Harm is vakleerkracht muziek aan vier basisscholen in de gemeente Emmen en is daarnaast presentator van het Drentstalige programma Hemmeltied dat iedere zaterdagmorgen bij Radio Drenthe te horen is. Ondanks dat hun wegen qua opleiding en beroep scheidde, zijn zij elkaar nooit uit het oog verloren. Sterker nog; door hun gezamenlijke passie 'muziek' ontstond het cabaretduo Harm en Roelof. Al jaren schrijven en componeren ze liederen en staan daarmee in grote theaters in Drenthe. 

Er zijn vijf cd’s van dit duo verschenen en in september 2006 presenteerden zij de jubileum-DVD Daor in de verte lig mien darp. Deze werd genomineerd voor de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 1999 mocht het duo als eerste, de door de Drentse vereniging´t Aol volk ingestelde 'Buiskooltroffee' ontvangen, een culturele prijs die toegekend wordt aan personen of instanties die op een eigentijdse manier de streekcultuur uitdragen. 

Anderen bekeken ook

Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina - Biografie

Legendary Albums Live - Biografie

Esmée van Kampen - Biografie

Anúna - Biografie