Eva Crutzen speelt Hardcover in theaterseizoen 2020-2021
  • cabaret

Eva Crutzen - Biografie

Naam
Eva Crutzen
Geboortedatum
15 april 1987
Geboorteplaats
Maastricht
Opleiding
Frank Sanders Akademie
Website
evacrutzen.nl

Biografie van Eva Crutzen

Actrice, zangeres en cabaretière Eva Crutzen is geboren op 15 april 1987 in Maastricht. In 2005 verhuisde Eva naar Amsterdam om te gaan studeren aan de Frank Sander Akademie, in 2009 studeerde ze hier af als actrice met haar voorstelling Imparfait. Met haar debuutvoorstelling Bankzitten wist Eva in 2012 de Publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival te winnen en later met deze zelfde voorstelling het Rabo Talenten Concours (2014).

Na dit geslaagde debuut volgde haar tweede solovoorstelling Spiritus in 2016: “een geweldig dynamische avond vol kleine verrassingen in dialoog en spel” - Het Parool. Met deze voorstelling werd ze genomineerd voor Neerlands Hoop, de prijs voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. 

Sinds 2017 is Eva Crutzen onderdeel van het programma Klikbeet, samen met comedians Stefan Pop, Alex Ploeg, Tex de Wit en Kees van Amstel. Klikbeet is een satirisch sketch-programma van de NTR. In 2018-2019 schitterde Eva in de theaters met haar voorstelling Opslaan Als.

Anderen bekeken ook

Alex Ploeg speelde in 2018 zijn voorstelling Ultimatum

Alex Ploeg - Biografie

Yentl en de Boer brengen Magie naar het theater

Yentl en De Boer - Biografie

In haar one-woman-show rekent Esmée van Kampen af met nuance en gêne. Dit doet ze met een aaneenschakeling van zowel vrolijke als gevoelige monologen, liedjes, stand-up en hilarische typetjes.

Esmée van Kampen - Biografie

Louise Korthals komt met haar nieuwe programma Tussen Ons.

Louise Korthals - Biografie