In haar one-woman-show rekent Esmée van Kampen af met nuance en gêne. Dit doet ze met een aaneenschakeling van zowel vrolijke als gevoelige monologen, liedjes, stand-up en hilarische typetjes.
  • cabaret

Esmée van Kampen - Biografie

Naam
Esmée van Kampen
Geboortedatum
30 november 1987
Geboorteplaats
Capelle aan den IJssel
Opleiding
Musicaltheater aan de Frank Sanders Akedemie
Awards
Zilveren Televizierster (2006); John Kraaijkamp Musical Award (2010)

Biografie van Esméé van Kampen

Esmée van Kampen is een Nederlandse actrice en zangeres, maar daarnaast ook visagiste. Ze startte op haar zesjarige leeftijd bij de Jeugdtheaterschool in Gouda en studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. In 2009, haar derde leerjaar, bemachtigde ze de hoofdrol van Tracy Turnblad in de musical Hairspray. Dit maakte haar de jongste musicalhoofdrolspeler ooit van Nederland.

Bij het grote publiek werd ze vanaf 2010 bekend door haar rol in de reclamespotjes van de supermarkt PLUS. Daar op volgend kreeg ze vaste rollen in Komt een man bij de dokter en de RTL 4-serie Familie Kruys, waarin ze de stiefdochter van het personage van Linda de Mol speelt.

Esmée van Kampen vertolkte in de telefilm Lieve Céline de hoofdrol van een zwakbegaafd meisje, Brooke Heinke. Ook heeft Esmée van Kampen gespeeld in televisieseries als Tessa, Divorce, Caps Club, Mees Kees en Dit zijn wij.

Anderen bekeken ook

Jon van Eerd staat in 2021 in De Tamboer met zijn voorstelling Herrie in de keuken

Jon van Eerd

Arie Koomen stond samen met Edo Brunner in De Tamboer met hun voorstelling Pompen

Edo Brunner

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.

Maartje en Kine

In 2019 presenteerde Max van den Burg zijn show Paasbest. Hij voerde het publiek genadeloos langs de rafelranden van onze perfect gestylde wereld.

Max van den Burg