Louise Korthals komt met haar nieuwe programma Tussen Ons.
  • cabaret

Louise Korthals - Biografie

Naam
Louise Korthals
Geboortedatum
9 juli 1984
Geboorteplaats
Deventer
Opleiding
Sociologie en Koningstheateracademie
Awards
Neerlands Hoop, Poelifinario en Wim Sonneveldprijs

Biografie van Louise Korthals

Louise Korthals is een Nederlandse cabaretière en zangeres. Na haar opleiding aan het Christelijke Gymnasium Utrecht studeerde Louise sociologie aan de Universiteit van Exter en aan de Universiteit van Amsterdam. In 2007 behaalde ze daarmee de graad van bachelor. Daarna begon ze in datzelfde jaar een opleiding aan de Koningstheateracedemie in ’s-Hertogenbosch. In 2010 is ze daar afgestudeerd.

In 2011 won Louise Korthals de Wim Sonneveldprijs met haar kleinkunst programma Het Absolute Einde. In dat programma werd ze begeleid door pianist Floris Verbeij en in 2012 toerde ze met haar eerste avondvullende programma, getiteld Vlieguur, met jazzmusicus Erik Verwey als pianist. In 2017 verzorgde ze samen met Dolf Jansen de oudejaarsvoorstelling Omdat we het waard zijn. In 2011 won Korthals het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Anderen bekeken ook

Stefano Keizers gaat door het stof en biedt zijn excuses aan. Voor het feit dat hij bestaat. Dat hij niet opnam, geen tijd wilde maken, het allemaal vergeten is. Voor de hele mikmak, voor alle keren.

Stefano Keizers - Biografie

In haar one-woman-show rekent Esmée van Kampen af met nuance en gêne. Dit doet ze met een aaneenschakeling van zowel vrolijke als gevoelige monologen, liedjes, stand-up en hilarische typetjes.

Esmée van Kampen - Biografie

Yentl en de Boer brengen Magie naar het theater

Yentl en De Boer - Biografie

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.

Maartje en Kine - Biografie