Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.
  • cabaret

Maartje en Kine - Biografie

Naam
Maartje en Kine
Leden
Maartje de Boer, Kine Håndlykken
Geboortedatum
15 januari 1989; 12 november 1985
Opgericht
2012
Plaats
Papendrecht; Trondheim
Opleiding
Koninklijk Conservatorium en industrieel ontwerpen TU Delft

Maartje en Kine in De Tamboer

Op vrijdag 29 april 2022 speelde het comedyduo Maartje en Kine hun voorstelling Speelbeesten in De Tamboer.

Speelbeesten

In Speelbeesten springen deze twee multi-instrumentalisten voor de hongerige leeuwen, aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols. Met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij ons de bühne op en geen avond is hetzelfde, omdat ze ook tijdens de tournee voortdurend nieuw materiaal gaan schrijven. Als publiek ben je onderdeel van hun gewaagde experiment: nieuwe nummers zien het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat? Een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en riskanter. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Als ware 'Speelbeesten' wil het duo niks liever dan het theaterdoek aan flarden zingen.

Biografie van Maartje en Kine

Kine Håndlykken wordt geboren in het Noorde Trondheim op 12 november 1985. Vier jaar later wordt Maartje de Boer, op 15 januari 1989, geboren in het Nederlandse Papendrecht. Jaren later ontmoeten ze elkaar tijdens hun studententijd in Delft. Kine studeerde op dat moment industrieel ontwerpen aan de TU Delft. Maartje leert voor docent muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Beide hebben ze een enorme dosis zelfspot en een enorme passie voor muziek. Samen bespelen ze diverse muziekinstrumenten, waaronder accordeon, ukelele, piano, viool, banjo, mondharmonica, basbalalaika, autoharp, melodica, klokkenspel en kazoo. 

In 2010 doen ze als duo mee an het programma Opus 1, waarmee ze de finale weten te bereiken van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Twee jaar laten staan ze in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het comedyduo Maartje en Kine was geboren.

In 2013 staan ze met hun eerste voorstelling Vreemd Folk, onder regie van Bob Maclaren, op de planken. De Goldberg Machine en Vibrato volgen in de jaren daarop. Hoge Noot is hun vierde voorstelling, waarmee ze door de Nederlandse theaters trekken. 

Ook heeft het duo op verschillende festivals gespeeld, waaronder Lowlands en Oerol en traden ze onder andere op bij Podium Witteman, DWDD, Top 2000 en Concert at Sea.

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer

Anderen bekeken ook

Enge Buren - Biografie

Bert Visscher - Biografie

Roué Verveer - Biografie

Rosa da Silva - Biografie