In 2016 stond Jan Beuving met zijn solostuk Raaklijn in De Tamboer
  • cabaret

Jan Beuving - Biografie

Naam
Jan Beuving
Geboortedatum
7 november 1982
Geboorteplaats
Numansdorp
Opleiding
Liedtekstschrijver aan Koningstheateracademie
Awards
Annie M.G. Schmidtprijs (2012 & 2019); Neerlands Hoop (2017)
Website
janbeuving.nl

Jan Beuving in De Tamboer

In 2016 dook Jan Beuving voor het eerst solo de theaters in met zijn voorstelling Raaklijn, hierbij sloeg hij De Tamboer niet over! Hij nam zijn publiek mee in zijn wereld van onnavolgbare logica. Een voorstelling vol nieuwe liedjes, conferences en verhalenn die niemand anders eerder vertelde.

Biografie van Jan Beuving

Bètaman Jan Beuving behaalde zijn bachelor wiskunde, master wetenschapsgeschiedenis en studeerde daarna af als liedtekstschrijver. Voor zijn afstuderen schreef hij teksten voor artiesten als Angela Groothuizen, Maarten van Roozendaal, Louise Korthals en André Manuel. Zijn cv is al uitgebreid: hij won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012, schreef liedjes voor het Klokhuis, teksten voor cabaretprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen en werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis. Ook was Jan iedere week als columnist te zien bij Studio Voetbal. In 2013 haalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival, waar de jury hem een “bètaman in de alfawereld van het theater” noemde. Samen met Daan van Eijk speelde hij in 2014 en 2015 Reken maar nergens op.

Voor zijn voorstelling Raaklijn, welke hij samen maakte met Tom Dicke aan de piano, won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het meest veelbelovende toekomstperspectief. In 2018 volgde er opnieuw een voorstelling met Dicke achter de vleugel: Rotatie. De voorstelling ontving een sterrenregen aan recensies en werd genomineerd voor de Poelifinario.

Samen met Patrick Nederkoorn en Tom Dicke was Beuving te zien in de voorstelling Leuker kunnen we het niet maken. Hiermee won het trio in 2019 de Annie M. G. Schmidtprijs, voor het lied Die Geur.

Foto: Maartje ter Horst 

Anderen bekeken ook

Harm & Roelof - Biografie

Martijn Koning - Biografie

Patrick Nederkoorn - Biografie

Stefano Keizers - Biografie