De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Ali steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij. Nederland is misschien niet ziek, maar heeft wel koorts. Verhitte debatten doen de temperatuur hoog oplopen. Ali laat zijn licht schijnen op talloze onderwerpen, waarbij zijn optimisme het wint van zijn bezorgdheid.
  • cabaret

Ali B - Biografie

Naam
Ali Bouali
Geboortedatum
16 oktober 1981
Geboorteplaats
Zaandstad
Awards
Kids Choice Award (2005); TMF Award (2006); 3FM Award (2007); Gouden Televizier-Ring (2012); Zilveren Televizier-Ster Man (2012)

Ali B in De Tamboer 

Op 9 december 2021 zou Ali B in De Tamboer staan met zijn voorstelling Koorts. Vanwege het coronavirus ging de tournee uiteindelijk niet door.

Koorts

Naast rapper, The Voice-jurylid en gevierd programmamaker, timmert Ali B ook als theaterman aan de weg. Dat zal niet veel mensen zijn ontgaan, want hij won de Neerlands Hoop prijs, werd genomineerd voor de Poelifinario en Matthijs van Nieuwkerk prees zijn laatste programma Je suis Ali de hemel in als "misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen". En Ali is nog lang niet uitgepraat.

Biografie van Ali B 

Ali Bouali werd in 1981 geboren in Zaanstad en groeide op in Amsterdam-Oost. In 2000 gaf hij zijn eerste optreden in Almere tijdens de Poetry Slam en won! Vervolgens deed hij mee aan meerdere talentenjachten, waaronder de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/hiphop. Hoewel hij niet won tekende hij twee maanden later zijn contract bij Warner Music. Met nummers als Waar gaat dit heen? en Ik ben je zat behaalde hij grote successen en een nieuwe artiest was geboren. 

Inmiddels verdient Ali B niet alleen zijn brood met rappen, maar is hij ook een graag geziene gast op televisie. Onder andere als Jury-lid van The Voice of Holland en The Voice Kids en met zijn eigen programma Ali B op volle toeren. Daarnaast heeft hij zijn eigen managementbureau Spec, is hij zaakwaarnemer van profvoetballer Tamata en is hij te zien in het theater! 

Anderen bekeken ook

Karin Bloemen - Biografie

Rundfunk - Biografie

Jandino Asporaat - Biografie

Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Biografie