Martijn Koning is de Koning te rijk
  • cabaret

Martijn Koning - Biografie

Naam
Martijn Koning
Geboortedatum
9 december 1978
Geboorteplaats
Zwolle
Awards
Persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival

Martijn Koning in De Tamboer

Martijn Koning zou op 4 april 2020 in De Tamboer staan met zijn voorstelling Koning van De Toekomst, helaas heeft hij besloten zijn geplande nieuwe theatertournee uit te stellen. Er is geen vervangende datum bekend.

Koning te rijk

Op zaterdag 28 april 2018 stond Martijn Koning in De Tamboer met zijn voorstelling Koning te rijk. Een microfoon, een kruk en wat glazen water. Meer had hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Ook in deze voorstelling deed hij het op zijn eigen manier en combineerde hij rake oneliners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Hij manoeuvreerde razendsnel door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

Biografie van Martijn Koning

Martijn Koning is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver. Hij begon met stand-upcomedy bij het Comedy Cafe in 2004. In 2005 won hij de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 speelt hij wekelijks in Toomler voor de Comedytrain. Ook is hij sinds 2009 wekelijks op de radio te horen met zijn column voor het radioprogramma Spijkers met koppen.

In januari 2011 kreeg hij zijn eigen televisieshow Eindemaands op Humor TV. Ook was hij op televisie te zien als teamleider in de BNN-popquiz Doe maar normaal. Daarnaast schrijft hij teksten voor het televisieprogramma Dit was het nieuws.

Beeld: Tijmen Illus

Anderen bekeken ook

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk - Biografie

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.

Maartje en Kine - Biografie

Na twintig jaar samen op het podium denken Veldhuis & Kemper dat ze alles tegen elkaar kunnen zeggen. Maar is dat wel zo? Het leidt tot confronterend grappige situaties, met ontroering als onverwachte bonus.

Veldhuis & Kemper - Biografie

In 2018 was de muzikale cabaretvoorstelling Vreemde Vogels van Enge Buren te zien in De Tamboer.

Enge Buren - Biografie