Martijn Koning is de Koning te rijk
  • cabaret

Martijn Koning - Biografie

Naam
Martijn Koning
Geboortedatum
9 december 1978
Geboorteplaats
Zwolle
Awards
Persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival

Martijn Koning in De Tamboer

Op donderdag 9 november 2023 was Martijn Koning weer in De Tamboer, dit keer met zijn voorstelling Appeltjes schillen.

Appeltjes schillen

Heel vaak zeggen we niet wat we echt van elkaar vinden. Dan ontstaan er namelijk hele ongemakkelijke situaties. Maar Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij is er zelf een! In zijn nieuwe show Appeltjes schillen vertelt Martijn eens even flink de waarheid. Over zichzelf!

Koning te rijk

Op zaterdag 28 april 2018 stond Martijn Koning in De Tamboer met zijn voorstelling Koning te rijk. Een microfoon, een kruk en wat glazen water. Meer had hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Ook in deze voorstelling deed hij het op zijn eigen manier en combineerde hij rake oneliners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Hij manoeuvreerde razendsnel door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

Biografie van Martijn Koning

Martijn Koning is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver. Hij begon met stand-upcomedy bij het Comedy Cafe in 2004. In 2005 won hij de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 speelt hij wekelijks in Toomler voor de Comedytrain. Ook is hij sinds 2009 wekelijks op de radio te horen met zijn column voor het radioprogramma Spijkers met koppen.

In januari 2011 kreeg hij zijn eigen televisieshow Eindemaands op Humor TV. Ook was hij op televisie te zien als teamleider in de BNN-popquiz Doe maar normaal. Daarnaast schrijft hij teksten voor het televisieprogramma Dit was het nieuws.

Beeld: Tijmen Illus

Anderen bekeken ook

Rosa da Silva - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie

Arie Koomen - Biografie

Hans Dorrestijn - Biografie