Arie en Silvester stonden in 2019 met hun voorstelling WIE?! in De Tamboer
  • cabaret

Arie en Silvester - Biografie

Naam
Arie Koomen en Silvester Zwaneveld
Awards
Beste Cabaretformatie (2005 & 2006)

Arie en Silvester in De Tamboer

Het gevierde cabaretduo Arie en Silvester kwam met een best-of show naar Theater De Tamboer. 

Wie?!

Tijdens deze best-of show van Arie en Silvester in 2019 werden alle onvergetelijke acts afgestoft en voorzien van een nieuw jasje door je strot geduwd. 

Biografie van Arie en Silvester

Arie en Silvester is een duo van de cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld. Ze richten zich voornamelijk op het improviseren. Zo werd al regelmatig het publiek gevraagd op het podium mee te doen, waarna ze een klein rolletje speelden. Die rolletjes werden meestal opgenomen en later in de show weer gebruikt.

Koomen is grafisch vormgever en Zwaneveld studeerde aan de kunstacademie en maakt televisieprogramma's. Beiden speelden bij het stand-upcomedygezelschap de Comedy Explosion. Op Cameretten eindigden ze in 1996 op de tweede plaats, met onder andere ter plekke verzonnen materiaal. Met het tweede programma Kloten! maakten Arie en Silvester de overstap naar de grotere zalen. Zij traden tevens op het popfestival Lowlands op. Voor BNN maakten zij vier afleveringen van het programma Oraal, waarin stand-up werd afgewisseld met opgenomen sketches. In 2005 en 2006 wonnen zij de Cabaret Award voor 'Beste cabaretformatie'.

In november 2007 maakte het duo bekend uiteen te gaan. Op 10 oktober 2017 werd bekend gemaakt dat Arie en Silvester, vanaf seizoen 2018/2019, weer gingentouren. Tien jaar na hun laatste voorstelling in Carré stonden ze op de planken met Wie?!

Anderen bekeken ook

De Blonde Jongens en Tim - Biografie

Plien & Bianca - Biografie

Paul de Leeuw - Biografie

Ronald Snijders - Biografie