Rebels, onverschrokken, hilarisch, muzikaal, ongeëvenaard… De Ashton Brothers zijn terug! In hun gloednieuwe show gaan Pim, Joost en Friso op zoek naar de kern van hun broederschap.
  • cirque nouveau
  • show

Ashton Brothers - Biografie

Naam
Ashton Brothers
Leden
Pim Muda, Joost Spijkers, Friso van Vemde Oudejans
Opgericht
2001
Opleiding
Kleinkunstacademie Amsterdam
Awards
British American Tobaccoprijs, Johan Kaartprijs

Ashton Brothers in De Tamboer

ENFANTS TERRIBLES

In theaterseizoen 2015-2016 stonden de Ashton Brothers in De Tamboer met hun spetterende voorstelling ENFANTS TERRIBLES. Vreemde trucs, gevaarlijke acts en hilarische nummers werden omgesmolten tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regeltechte tovenarij.

Over Ashton Brothers

De Ashton Brothers is een variété-spektakelgroep met internationale allure, opgericht in 2001. De theatergroep bestaat uit de drie heren Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans die elkaar hebben leren kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Tot december 2014 maakte ook Pepijn Grunneweg deel uit van de Ashton Brothers.

Het begon allemaal toen er tijdens de opleiding werd gevraagd om een acrobatenact voor de eindvoorstelling van het collegejaar. De heren dachten: ‘dit doen wij wel even’ en met het boekje Acrobatiek voor beginners, deel 1, gingen ze aan de slag. De Ashton Brothers was geboren!

Na het afronden van de Kleinkunstacademie besloot het viertal hun acrobatenacts voort te zetten en maakten ze het avondvullende programma Tragiek van de Onderman. De première vond plaats in 2001 en ze wisten hiermee direct de British American Tobaccoprijs in de wacht te slepen.

In 2005 brachten de Ashton Brothers hun tweede programma Ballyhoo! uit, waarmee ze de Johan Kaartprijs kregen. Na meer dan 300 voorstellingen sloten ze de tour af op 22 februari 2007 in Caré Amsterdam. In de tussentijd stonden ze in 2005 op het Edinburgh Festival Fringe en traden ze in 2006 op in Toronto, België, Spanje, Zwitserland en Letland.

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade traden de Ashton Brothers in 2007 op voor hoogwaardigheidsbekleders, waaronder (destijds prins en prinses) Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Eind dat jaar begon het gezelschap aan hun derde avondvullende programma: Charlatans, a medicine show.

De programma’s van de Ashton Brothers verwijzen sterk naar variététheater en de groep wordt ondersteund en geadviseerd door Peter de Jong van Mini & Max. Muziek, clownerie, slapstick en cabaret worden gecombineerd in lange en korte sketches.

Vanaf 2017 stonden de Ashton Brothers in Slot Zeist met ASHTONIA, een plek waar de lach regeerde en het drietal hun eigen wetten bepaalde. Wegens succes trok de karavaan der krankzinnigheid in 2019 ook langs Eindhoven en Apeldoorn. Drie jaar lang bezorgden ze met ASHTONIA tienduizenden mensen een unieke avond uit. 

Anderen bekeken ook

Tape Face - Biografie

Huub Stapel - Biografie

Ellen ten Damme - Biografie

Bert Visscher - Biografie