De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Opvliegers Trossen los
  • komedie
  • show

Opvliegers - Biografie

Leden
Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Joanne Telesford, Sandra Mattie, Antje Monteiro, Anne-Mieke Ruyten, Hymke de Vries en Anousha Nzume
Edities
5
Awards
Nominatie AD Publieksprijs

Opvliegers in De Tamboer 

In theaterseizoen 2015 - 2016 was Opvliegers voor het eerst te zien in de theaters, waaronder Theater De Tamboer in Hoogeveen. Een komedie over vriendinnen, allemaal in de overgang, die besluiten op reis te gaan. Voor hun eerste vakantie vertrok het viertal naar Bali, vervolgens stond er een hilarische wintersportvakantie op het program, waarna een citytrip naar New York en een zonnige cruise volgden. Tijdens al hun reizen maken de vriendinnen van alles mee; herkenbare verhalen, swingende songs en bizarre sketches. 

De vier hartsvriendinnen Lydia, Ellen, Keet en Sas namen het publiek mee in hun - herkenbare - problemen. Opvliegers, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid, mood swings; het kwam allemaal voorbij tijdens de eerste vakantie van de vier vriendinnen. 

Opvliegers 2 - In de sneeuw!

In 2017 kwamen de vier vriendinnen terug. Dit keer verruilden ze de tropische temperaturen van Bali voor een vakantie in de sneeuw. Wederom kampten Lydia, Ellen, Keet en Sas weer met (overgangs)problemen. Een geheel nieuw avontuur van de vriendinnenclub vol sneeuw, knappe skileraren, heftige après ski, ontkenning en nieuwe liefdes. Antje Monteiro, Anne-Mieke Ruyten, Hymke de Vries en Anousha Nzume zorgden opnieuw voor een heerlijke hilarische avond!

Opvliegers 3 - New York, New York

Een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek én nieuwe gezichten. De vriendinnencomedy kwam in 2018 terug naar De Tamboer! 

Ditmaal ging Lydia alleen op reis, omdat haar reisvriendinnen een overvolle agenda hadden. Gelukkig zijn daar Moniek, Joke en Shirley waarmee ze een groots en hilarisch avontuur beleefd. Dit keer in The Big Apple!
De (nieuwe) Opvliegers doken vol overgave in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs.

Opvliegers 4 - Trossen los!

Na avonturen op het zonnige Bali, in het besneeuwde Oostenrijk en het hippe New York, kiezen de vriendinnen deze keer het ruime sop. 

In Opvliegers 4 is Loes door haar zus Lydia (vorige seizoenen de rol van Antje Monteiro), een bekende zangeres, gevraagd een optreden op een cruiseschip over te nemen. Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek, Joke en Shirley tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten... 

Joke is overtuigd dat haar man vreemdgaat, maar hoe ga je daar nou eigenlijk mee om? Shirley begeeft zich als dame op leeftijd na jaren getrouwd te zijn geweest, weer op de datingmarkt, maar die is vandaag de dag wel heel erg veranderd. Na jaren van kinderboeken schrijven, wil Moniek zich nu richten op een boek voor volwassenen, maar wat is nu een goed onderwerp? Ze worstelt tegelijkertijd met een moeder die Alzheimer heeft. En Loes is door haar zus, een bekende zangeres, gestrikt om een goed betaalde schnabbel op het cruiseschip over te nemen, maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is...

De dames hebben daarbij nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt. Het resultaat? Een heerlijke vriendinnencomedy over de fase waar vrouwen het meestal niet over willen hebben, maar waar toch hartelijk om gelachen kan worden! 

Over Opvliegers

In 2015 lanceerde Rick Engelkes Producties de vriendinnencomedy Opvliegers. Een musical over een typische vrouwenissue: de overgang.
Dat op een hilarische, ontroerende, swingende en vrolijke wijze in beeld wordt gebracht. Want de overgang betekent niet de ondergang!

De hilarische musical ging in december 2015 in première. Antje Monteiro, Hymke de Vries, Anne-Mieke Ruyten en Anousha Nzume kropen in de huid van de vriendinnen Lydia, Ellen, Keet en Sas. Tijdens hun vakanties op Bali en in Oostenrijk maakt het viertal van alles mee met daarbovenop de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt.

Na twee succesvolle musicals was het tijd voor Opvliegers 3. Ditmaal met andere gezichten. De actrices Rian Gerritsen (Loes), Anouk van Nes (Joke), Joanne Telesford (Shirley) en Sandra Mattie (Moniek) wisten net als hun voorgangers een hilarische voorstelling naar het theater te brengen. Met Opvliegers 4 en 5 als logisch vervolg. 

Anderen bekeken ook

Esmée van Kampen - Biografie

Martine Sandifort - Biografie

Christel de Laat - Biografie

Plien & Bianca - Biografie