FLIP Fabrique - Blizzard - 2022 in De Tamboer
Gravity & Other Myths -  Out of chaos - 2023 in De Tamboer
Het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique nodigt u uit voor een gekke, poëtische reis door de winter. De performers staan klaar om u te verwonderen, verbazen en omver te blazen met hun nieuwe show Blizzard.

Cirque nouveau

in De Tamboer

De Tamboer presenteert vol trots het nieuwe genre cirque nouveau in Hoogeveen: kleurrijk, eigenzinnig, verrassend en modern circus van hoog niveau! Een unieke kunstvorm waarbij muziek, dans en acrobatiek samengaan. Je hoeft niet naar het circus om deze shows te bewonderen, je ziet ze gewoon in De Tamboer. 

Cirque nouveau: verrassend, artistiek en spectaculair

Directeur Pieter-Bas Rebers vertelt: “Toen ik een show van het gezelschap FLIP Fabrique bezocht, ontstond mijn liefde voor het genre cirque nouveau. Verwacht geen circustent met olifanten en andere dieren, maar echt een nieuw, modern circus met veel spektakel. Ik ben ervan overtuigd dat jong en oud volop zal genieten van deze unieke shows.”

Ook programmeur Rudie Reinders is laaiend enthousiast. “Wat cirque nouveau zo speciaal maakt is dat iedere voorstelling een duidelijk thema heeft. Daarbij ligt het niveau van de gezelschappen ontzettend hoog. We halen echt bijzondere gezelschappen vanuit Canada, Australië, Spanje en Chili naar Hoogeveen.”

Wat kun je verwachten van cirque nouveau? Laat je vooral lekker verrassen. Iedere show is uniek. De moderne circusvoorstellingen staan bol van de verrassende acts en spectaculaire acrobatiek. Eén ding kunnen we alvast verklappen: je zit met ingehouden adem op het puntje van je stoel!
 

Landelijke première FLIP Fabrique

De eerste uit de reeks Cirque Nouveau-voorstellingen van dit seizoen is de landelijke première van Muse door FLIP Fabrique!  Afgelopen seizoen zijn wij door FLIP Fabrique verrast met Blizzard. Dit Canadese circusgezelschap is nu opnieuw in De Tamboer te zien. De acrobaten van FLIP Fabrique laten je mond openvallen van verbazing met hun duizelingwekkende kunsten! Of ze nu hoge hakken of schoudervulling dragen.

Wat betekent het om vrouw te zijn? Het Canadese gezelschap FLIP Fabrique probeert die vraag te beantwoorden. Geheel in circusstijl natuurlijk. En dat vraagt om acrobatiek! In deze verfrissende cirque nouveau show spelen de acrobaten met genderrollen. Wie trekt het voetbaluniform aan en wie de balletjurk? En wie identificeert zich eigenlijk daadwerkelijk met deze kleding? Muse is een verrassende show vol sterke vrouwen, gracieuze mannen en alles daartussenin.

Dresscode: Première Chic
We nodigen je uit om te schitteren in jouw meest glamorous outfit en leggen de rode loper voor je uit. Dus trek je mooiste galajurk aan, laat je creativiteit de vrije loop of geef je eigen draai aan onze dresscode. Het is jouw moment om te stralen!

 

Flip Fabrique

FLIP Fabrique is een Canadees circusgezelschap uit Quebec City. Het gezelschap ontstond in 2011 vanuit vriendschap en dromen en werd opgericht door 7 kunstenaars: Bruno Gagnon, Camila Comin, Christophe Hamel, Francis Julien, Hugo Ouellet-Côté, Jade Dussault en Jérémie Arsenault. Met vrolijke, speelse shows, adembenemende, elegante optredens en een hoge kwaliteit weten de Canadezen wereldwijd te verwonderen.

FLIP Fabrique staat bekend om haar frisse, vernieuwende aanpak in het circus, waarmee ze het publiek altijd weer weten te overtuigen. Ze werkten al samen met het prestigieuze Cirque Du Soleil en Cirque Éloize en waren op veel internationale circusfestivals te zien.

 

Groundbreakers & Nanjing Acrobatic Troupe

Groundbreakers en Nanjing Acrobatic Troupe presenteren geen traditionele verhaallijn, maar een unieke mix van krachtige, abstracte westerse danstaal en gedurfde Chinese acrobatiek. Je zit op het puntje van je stoel te kijken naar energieke, dynamische bewegingen op het podium. Ervaar de kracht van vastberadenheid en ontdek welke moed nodig is om voor jezelf op te komen.

 

The 7 Fingers

Het Canadese creatieve collectief The 7 Fingers mengt acrobatiek, theater, dans, multimedia, muziek en storytelling tot een imposant, verbluffend geheel. De grenzen van live performance worden telkens weer verder opgerekt. Met hun bovenmenselijke talent vertellen de acrobaten menselijke verhalen. Laat je overdonderen door the 7 Fingers!

Anderen keken ook naar

FLIP Fabrique - Biografie

Ashton Brothers - Biografie

Race Horse Company - Biografie

Machine de Cirque - Biografie