FLIP Fabrique - Blizzard - 2022 in De Tamboer
Gravity & Other Myths -  Out of chaos - 2023 in De Tamboer
Het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique nodigt u uit voor een gekke, poëtische reis door de winter. De performers staan klaar om u te verwonderen, verbazen en omver te blazen met hun nieuwe show Blizzard.

Cirque nouveau

in De Tamboer

De Tamboer presenteert vol trots het nieuwe genre cirque nouveau in Hoogeveen: kleurrijk, eigenzinnig, verrassend en modern circus van hoog niveau! Een unieke kunstvorm waarbij muziek, dans en acrobatiek samengaan. Je hoeft niet naar het circus om deze shows te bewonderen, je ziet ze gewoon in De Tamboer. 

Cirque nouveau: verrassend, artistiek en spectaculair

Directeur Pieter-Bas Rebers vertelt: “Toen ik een show van het gezelschap FLIP Fabrique bezocht, ontstond mijn liefde voor het genre cirque nouveau. Verwacht geen circustent met olifanten en andere dieren, maar echt een nieuw, modern circus met veel spektakel. Ik ben ervan overtuigd dat jong en oud volop zal genieten van deze unieke shows.”

Ook programmeur Rudie Reinders is laaiend enthousiast. “Wat cirque nouveau zo speciaal maakt is dat iedere voorstelling een duidelijk thema heeft. Daarbij ligt het niveau van de gezelschappen ontzettend hoog. We halen echt bijzondere gezelschappen vanuit Canada, Australië, Spanje en Chili naar Hoogeveen.”

Wat kun je verwachten van cirque nouveau? Laat je vooral lekker verrassen. Iedere show is uniek. De moderne circusvoorstellingen staan bol van de verrassende acts en spectaculaire acrobatiek. Eén ding kunnen we alvast verklappen: je zit met ingehouden adem op het puntje van je stoel!

Flip Fabrique

FLIP Fabrique is een Canadees circusgezelschap uit Quebec City. Het gezelschap ontstond in 2011 vanuit vriendschap en dromen en werd opgericht door 7 kunstenaars: Bruno Gagnon, Camila Comin, Christophe Hamel, Francis Julien, Hugo Ouellet-Côté, Jade Dussault en Jérémie Arsenault. Met vrolijke, speelse shows, adembenemende, elegante optredens en een hoge kwaliteit weten de Canadezen wereldwijd te verwonderen.

FLIP Fabrique staat bekend om haar frisse, vernieuwende aanpak in het circus, waarmee ze het publiek altijd weer weten te overtuigen. Ze werkten al samen met het prestigieuze Cirque Du Soleil en Cirque Éloize en waren op veel internationale circusfestivals te zien. Na het succes van shows als Attrape-moi, FLiP in Berlin en Transit, presenteert FLIP Fabrique vanaf 2019 haar nieuwe show Blizzard

Machine de Cirque

Cirque nouveau-gezelschap Machine de Cirque werd in 2013 opgericht op initiatief van circusartiest en civiele technicus Vincent Dubé. Hij bundelde zijn krachten met circusartiesten als Raphaël Dubé, Yohann Trépanier, Ugo Dario, Maxim Laurin en multi-instrumentalist Frédéric Lebrasseur. Zij vormen samen een bont, multi-getalenteerd circusgezelschap.

Machine de Cirque speelde wereldwijd shows, waaronder in Frankrijk, Japan, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Roemenië, de Verenigde Staten, Nederland, België en nog veel meer. Het gezelschap wordt geroemd om haar combinatie van livemuziek, theatrale kunst en vindingrijkheid. Deze combinatie zorgt voor een unieke, onvergetelijke show. Je valt van de ene verbazing in de andere bij de cirque-tentoonstellingen van Machine de Cirque.

Wil jij ook zo’n bijzondere theatervoorstelling meemaken, waarbij je je bijna in het circus waant? Kom dan ook snel naar één van de cirque nouveau voorstellingen in De Tamboer!

Anderen keken ook naar

Machine de Cirque - Biografie

Race Horse Company - Biografie

FLIP Fabrique - Biografie

Ashton Brothers - Biografie