SNEU, het zoveelste programma van André Manuel. Lekker lachen, gieren en brullen over de rug van alle anderen. Dat is SNEU. Een avondje ouderwets topamusement. Maar weet u wat pas echt sneu is? Thuis blijven!
In 2017 stond André Manuel in De Tamboer met De Onzen
In 2019 stond André Manuel in De Tamboer met zijn zestiende solo dreejklezoew
  • cabaret

André Manuel - Biografie

Naam
André Manuel
Geboortedatum
14 januari 1966
Geboorteplaats
Diepenheim
Awards
Persoonlijkheidsprijs Cameretten (1989); Zilveren Harp (2000); Neerlands Hoop (2003); Poelifinario (2015)

André Manuel in De Tamboer

André Manuel is al meerdere theaterseizoenen te zien geweest op de planken van De Tamboer!

DREEJKLEZOEW

In alweer zijn zestiende solovoorstelling dook André Manuel op 26 april 2019 in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW. De even geliefde als verguisde mythische Twentse clown, die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. Hij is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

De Onzen

In 2017 speelde André zijn voorstelling De Onzen, waar hij op de zijn welbekende compromisloze wijze op zoek ging naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Manuel is wars van iedere ambitie. Maar als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan mag Manuel dit programma toch zeker wel maken?

Biografie van André Manuel

De Nederlandse muzikant en cabaretier André Manuel werd in 1966 geboren in het Twentse Diepenheim.

Zijn loopbaan begon in 1985, toen hij actief was met de maatschappijkritische band Fratsen. Nadat deze band uiteenviel presenteerde hij in 1996 een soloprogramma onder de naam Krang. Met Krang won hij in 2000 een Zilveren Harp en in 2004 stopte de band en ging hij verder als soloartiest. 

In die tijd was hij ook al actief als cabaretier. Zo won hij in 1989 bijvoorbeeld de Persoonlijkheidsprijs op het cabaretfestival Cameretten en in 1990 de juryprijs op het Leids Cabaret Festival.

Vandaag de dag heeft hij maar liefst achttien cabaretvoorstellingen op zijn naam staan, waarmee hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zo won hij in 2003 Neerlands Hoop voor zijn voorstelling Sleet en in 2015 de cabaretprijs Poelifinario voor zijn programma Het geval. 

Naast muzikant en cabaretier is Manuel ook columnist.

Anderen bekeken ook

Alex Ploeg - Biografie

Jochem Myjer - Biografie

Paul Haenen - Biografie

Louise Korthals - Biografie