Ronald Snijders met Welke Show?
  • cabaret

Ronald Snijders - Biografie

Naam
Ronald Snijders
Geboortedatum
30 maart 1975
Geboorteplaats
Amersfoort

Ronald Snijders in De Tamboer

Op 9 december 2017 speelde Ronald Welke Show in De Tamboer. 

Welke show?

In zijn vorige show was absurdist Ronald Snijders nog een dolgedraaide tv-quizmaster, maar in deze voorstelling zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij vervreemdt zijn publiek op geheel eigen wijze met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.

Biografie

Ronald Snijders is cabaretier, schrijver en programmamaker. In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek, een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.

Vanaf 2006 werd het programma De Staat van Verwarring vier keer per week uitgezonden. Ronald presenteerde dit samen met Pieter Jouke. Het was een roemruchte latenight tv-show die zij maakten voor de VPRO. Met enige regelmaat is De Staat van Verwarring te zien in de theaters als live talkshow.

In 2007 maakte Ronald voor VPRO Radio 1 het programma Binnenland 1. Dit was een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine. De teksten hiervan verschenen in 2009 in boekvorm.

In 2014 speelde Ronald Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Zijn meest recente theaterprogramma is WELKE SHOW. Deze ging op 10 november 2016 in première. 

Ronald was op televisie te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD, als columnist bij Giel3FM en als finalist in De Slimste Mens. One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd ook in korte tijd een bestseller.

Foto: Jaap Reedijk

Anderen bekeken ook

Martijn Koning is de Koning te rijk

Martijn Koning - Biografie

Harrie Jekkers trekt eindelijk met zijn solo-cabaretvoorstelling door het land. Met liedjes en conferences vertelt hij over zijn Haagse jeugd, het veranderende Den Haag en zijn ‘campo’ op Ibiza.

Harrie Jekkers - Biografie

Cabaretier Kasper van der Laan legt uit waarom we dingen doen zoals we ze doen en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Maak kennis zijn unieke kijk op onze leefwereld, hij is onvoorspelbaar en ongekend grappig.

Kasper van der Laan - Biografie

Alex Ploeg speelde in 2018 zijn voorstelling Ultimatum

Alex Ploeg - Biografie