Brigitte Kaandorp speelde in 2019 haar voorstelling Eh...
  • cabaret

Brigitte Kaandorp - Biografie

Naam
Brigitte Kaandorp
Geboortedatum
10 maart 1962
Geboorteplaats
Haarlem
Awards
Gouden Harp (2006); Officier in de Orde van Oranje-Nassau (2009); Annie M.G. Schmidtprijs (2011)

Foto: Mark Engelen

Brigitte Kaandorp in De Tamboer

Eh...

Tijdens haar voorstelling Eh... op zaterdag 19 oktober 2019, nam Brigitte Kaandorp bewapend met haar onverwoestbare humor, ontspannen relativeringsvermogen en loepzuivere zangstem de laatste ontwikkelingen door.

Metropole volgens Kaandorp

In 2016 stond Brigitte Kaandorp samen met het Metropole orkest op het podium in De Tamboer. Zij haalde onvermoede talenten in de musici naar boven, lichtte u in over roddels en intriges en reisde door het rijke repertoire van één van de beste orkesten ter wereld.

Biografie van Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp is een Nederlandse cabaretière. Haar carrière begint als ze in 1983 mee doet aan het Camerettenfestival en tot haar eigen verbazing wint; ze besluit te stoppen met haar opleiding Nederlands en wordt fulltime cabaretière. 

In 1987 heeft ze haar eerste eigen programma Waar gaat zij allemaal heen, waarmee haar verovering van kleine zalen begint. Dit zet ze voort met Laat mij maar even in 1986 en Kouwe Drukte in 1988. Wanneer in 1987 haar eerste show op tv is geweest laat ze de kleine zalen achter zich en stapt over op het grote publiek.

In 1991 vraagt Brigitte collega-cabaretier Bert Klunder voor de regie van haar nieuwe voorstelling en de jaren die daarop volgen blijft hij haar vaste regisseur. Tevens schrijven en spelen ze samen verschillende shows. Daarnaast hebben ze samen meerdere voorstelling op locatie geproduceerd: Chez Marcanti Plaza (1995); Miss Kaandorp – Brigitte, de Musical (1997); Lustrum (2003).

Met haar serie van 54 concerten CD Opname (1998) wil Brigitte de aandacht verschuiven naar haar liedjes. Ze wekt continue de illusie dat er die avond een cd-opname wordt gemaakt, wat dan in de laatste twee voorstellingen ook daadwerkelijk gebeurt.

In 2008 is het alweer 25 jaar geleden dat ze het Camerettenfestival won, waarvoor de dvd-box Ik ben een vakvrouw met elf theatershows wordt uitgebracht. Hierna blijft ze haar oeuvre uitbouwen met verschillende solo-shows en krijgt in de daaropvolgende jaren verschillende onderscheidingen: Officier in de Orde van Oranje-Nassau in 2009 en in 2011 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Anderen bekeken ook

Kasper van der Laan - Biografie

Jandino Asporaat - Biografie

Bert Visscher - Biografie

Veldhuis & Kemper - Biografie