Stedentrip van Paskal Jakobsen
  • muziek

Paskal Jakobsen - Biografie

Naam
Paskal Jakobsen
Geboortedatum
20 januari 1974
Geboorteplaats
Vlissingen
Awards
Gouden Harp (2003); Edison Pop-prijs voor het oeuvre (2014); 3FM Award voor beste zanger (2007 );

Biografie van Paskal Jakobsen 

Paskal Jakobsen is geboren in Vlissingen op 20 januari 1974 en is de gitarist en zanger van de Nederlandse band BLØF. Voordat Paskal bij BLØF kwam was hij een groepswerker in onder andere kindertehuizen van de stichting AZZ. De muzikaliteit zat er al vroeg bij hem in. Zo speelde hij al gitaar op de basisschool en zong hij in het koor van de huidige Rooms-Katholieke Parochie Zuid-Walcheren in Vlissingen.

Op veertienjarige leeftijd werd hij zanger van de band Trouble Every Day, van Henk Tjoonk en Peter Slager. Toen deze band ophield ging Paskal Jakobsen in de rockband Wolf Clan Sister spelen.

Naast BLØF heeft Jakobsen ook samengewerkt met andere artiesten waaronder Fernando Lameirinhas, Cristina Branco, Level 42-frontman Mark King, Doe Maar-bassist Henny Vrienten en Frank Boeijen, de vorige werkgever van BLØF-drummer Norman Bonink.

In 2016 verzorgde Paskal Jakobsen een solotournee langs de Nederlandse theaters onder de titel Stedentrip. In deze solotournee zong hij covers van zijn favoriete artiesten.

Anderen bekeken ook

Paul de Munnik - Biografie

De Dijk - Biografie

Bertolf Lentink - Biografie

Daniël Lohues - Biografie