De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Nick & Simon spelen Simon & Garfunkel
  • muziek

Nick & Simon - Biografie

Naam
Nick & Simon
Leden
Nick Schilder en Simon Keizer
Opgericht
2006
Plaats
Volendam
Awards
Rembrandt Award; Zilveren Harp; TMF Borsato Award; SENA Mediatools Award; 100% NL Award; Edison Pop publieksprijs; Gouden Harp; Anne Award
Website
nickensimon.nl

Nick & Simon in De Tamboer

Duo Nick & Simon stond jarenlang garant voor bomvolle theaterzalen in De Tamboer. Ze kwamen regelmatig naar Hoogeveen met hun liedjes. In kondigden in 2022 aan dat ze na 17 jaar na het voorjaar van 2023 als duo stoppen. 

Nick & Simon Are Coming to Town!

Nick & Simon trokken tijdens de donkere dagen voor Kerst langs een aantal theater in Nederland, op vrijdag 7 december 2019 stonden ze in De Tamboer met hun kerstshow! Dit werd een heerlijke avond vol kerstklassiekers en hun eigen sfeervolle kerstrepertoire.

Aangenaam

Op 12 december 2017 was de show Aangenaam van Nick & Simon te zien in De Tamboer. Nick & Simon doken de theaters weer in, precies op het moment dat ze hun zevende studioalbum lanceren. Een perfect moment om het gloednieuwe werk voor te stellen dus, natuurlijk gepaard met de bijbehorende anekdotes. Meer dan ooit gaven ze de verhalen achter de nummers prijs. En Nick & Simon zouden Nick & Simon niet zijn als ze hun grote hits speelden. De volle zaal in De Tamboer heeft genoten van dit heerlijke concert.

Biografie van Nick & Simon 

Het Volendamse zangduo Nick & Simon werd gevormd door Nick Schilder en Simon Keizer. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school, de plek waar ze ook voor het eerst samen zongen. Vaak speelden ze nummers van Simon & Garfunkel. Dit beviel zo goed dat ze steeds vaker samen te horen waren en steeds bekender werden in Volendam en omgeving.

In 2006 brachten de twee hun eerste single uit en in mei van dat jaar hun debuutalbum. Het album en de singles werden erg goed ontvangen. Met als gevolg dat ze in 2007 waren te zien in de realityserie van hun goede vriend Jan Smit. Niet gauw daarna ontstond ook hun eigen realitysoap: Nick & Simon. Daarnaast kwamen ze voorbij in het populaire televisieprogramma De Zomer Voorbij. In het daaropvolgende jaar hadden ze een grote hit met het nummer Rosanne en brachten ze hun eerste live-dvd uit. 

In 2009 hadden ze maar liefst vier nummer 1-hits: Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker. Hun album Luister werd twee keer platina en in hetzelfde jaar stonden ze twee keer voor een uitverkocht Ahoy. Ook hiervan werd een dvd uitgebracht. In 2012 gaven ze een concert in Carré en omdat dit snel uitverkocht was en er geen plek was voor een extra concert, werd het live uitgezonden in 55 bioscoopzalen in Nederland. In 2013 braken ze weer een record: 7,5 jaar onafgebroken met een album in de album top 100. Ook hun kerstalbum werd goud.

Kortom, de mannen behoorden jarenlang tot de top van de Nederlandse muziekindustrie en ook op televisie deden ze het goed. Naast de realityseries waren de mannen bijvoorbeeld ook te zien als coaches in The Voice of Holland en The Voice Kids, maakten ze meerdere versies van The Dream, kregen ze een programma bij de TROS: Nick tegen Simon en streden ze in het muziekprogramma Lekkers Nederlands tegen het duo Jurk!

In 2022 kondigden Nick en Simon aan na het voorjaar van 2023 als duo te stoppen. In het daarop volgende theaterseizoen kwam Nick Schilder met zijn eigen programma naar de theaters, zo ook naar De Tamboer.

Foto: Mark Uijl 

Anderen bekeken ook

Jan Smit - Biografie

Jan Keizer en Anny Schilder - Biografie

3JS - Biografie

Jeroen van der Boom - Biografie