Nick & Simon spelen Simon & Garfunkel
  • muziek

Nick & Simon - Biografie

Naam
Nick & Simon
Leden
Nick Schilder en Simon Keizer
Opgericht
2006
Plaats
Volendam
Awards
Rembrandt Award; Zilveren Harp; TMF Borsato Award; SENA Mediatools Award; 100% NL Award; Edison Pop publieksprijs; Gouden Harp; Anne Award
Website
nickensimon.nl

Nick & Simon in De Tamboer

Nick & Simon staan garant voor bomvolle theaterzalen in De Tamboer. Ze komen regelmatig naar Hoogeveen met hun liedjes. 

Nick & Simon Are Coming to Town!

Nick & Simon trokken tijdens de donkere dagen voor Kerst langs een aantal theater in Nederland, op vrijdag 7 december 2019 stonden ze in De Tamboer met hun kerstshow! Dit werd een heerlijke avond vol kerstklassiekers en hun eigen sfeervolle kerstrepertoire.

Aangenaam

Op 12 december 2017 was de show Aangenaam van Nick & Simon te zien in De Tamboer. Nick & Simon doken de theaters weer in, precies op het moment dat ze hun zevende studioalbum lanceren. Een perfect moment om het gloednieuwe werk voor te stellen dus, natuurlijk gepaard met de bijbehorende anekdotes. Meer dan ooit gaven ze de verhalen achter de nummers prijs. En Nick & Simon zouden Nick & Simon niet zijn als ze hun grote hits speelden. De volle zaal in De Tamboer heeft genoten van dit heerlijke concert.

Biografie van Nick & Simon 

Het Volendamse zangduo Nick & Simon wordt gevormd door Nick Schilder en Simon Keizer. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school, de plek waar ze ook voor het eerst samen zongen. Vaak speelden ze nummers van Simon & Garfunkel. Dit beviel zo goed dat ze steeds vaker samen te horen waren en steeds bekender werden in Volendam en omgeving.

In 2006 brachten de twee hun eerste single uit en in mei van dat jaar hun debuutalbum. Het album en de singles werden erg goed ontvangen. Met als gevolg dat ze in 2007 waren te zien in de realityserie van hun goede vriend Jan Smit. Niet gauw daarna ontstond ook hun eigen realitysoap: Nick & Simon. Daarnaast kwamen ze voorbij in het populaire televisieprogramma De Zomer Voorbij. In het daaropvolgende jaar hadden ze een grote hit met het nummer Rosanne en brachten ze hun eerste live-dvd uit. 

In 2009 hebben ze maar liefst vier nummer 1-hits: Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker. Hun album Luister wordt twee keer platina en in hetzelfde jaar staan ze twee keer voor een uitverkocht Ahoy. Ook hiervan wordt een dvd uitgebracht. In 2012 gaven ze een concert in Carré en omdat dit snel uitverkocht was en er geen plek was voor een extra concert, werd het live uitgezonden in 55 bioscoopzalen in Nederland. In 2013 braken ze weer een record: 7,5 jaar onafgebroken met een album in de album top 100. Ook hun kerstalbum werd goud.

Kortom, de mannen behoren inmiddels al jaren tot de top van de Nederlandse muziekindustrie en ook op televisie doen ze het goed. Naast de realityseries waren de mannen bijvoorbeeld ook te zien als coaches in The Voice of Holland en The Voice Kids, maakten ze meerdere versies van The Dream, kregen ze een programma bij de TROS: Nick tegen Simon en streden ze in het muziekprogramma Lekkers Nederlands tegen het duo Jurk!

Foto: Mark Uijl 

Anderen bekeken ook

3JS - Biografie

Jan Keizer en Anny Schilder - Biografie

Jeroen van der Boom - Biografie

Jan Smit - Biografie