In 2018 schitterde Jan Smit in De Tamboer met zijn voorstelling Met andere woorden
  • muziek

Jan Smit - Biografie

Naam
Johannes Hendricus Maria Smit
Geboortedatum
31 december 1985
Opgericht
1996
Geboorteplaats
Volendam
Awards
TMF Award Beste Nederlandse Popact, Edison Award Beste Zanger Nationaal, Gouden Televizier-Ring
Website
jansmit.com

Jan Smit in De Tamboer

Op 2 februari 2023 stond Jan Smit in De Tamboer met zijn voorstelling Boven Jan. 

Boven Jan

Jan Smit zit al 26 jaar in het vak en kon niet wachten om weer op te treden met zijn eigen muziek. Hij trakteerde zijn grote schare fans op de grote hits en nieuwe liedjes van zijn album dat in mei 2022 verscheen. Dat deed Jan samen met de Marcel Fisser Band.

De afgelopen jaren was Jan Smit gelukkig niet helemaal onzichtbaar. Maar liefst 200 miljoen mensen wereldwijd zagen hoe hij in 2021 het Eurovisie Songfestival presenteerde. 

Theatertour: Met andere woorden

In 2018 stond Jan Smit met zijn intieme theatershow Met andere woorden in De Tamboer. Hierin ging hij terug naar de basis en nam het  publiek mee op muzikale reis.

Biografie van Jan Smit

Jan Smit, de knuffelbeer van Nederland! Bekend geworden als kindster Jantje Smit, maar inmiddels uitgegroeid tot zanger, televisiepresentator, acteur en ondernemer.

De Volendamse Palingsound is hem met de paplepel in gegoten. Al op tienjarige leeftijd betreedt Jantje het podium, als lid van het koor De Zangertjes van Volendam. Samen met BZN-zangeres Carola Smit zingt hij het duet Mama. Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman van BZN zorgen er samen met manager Jaap Buijs voor dat Jantje ook in Duitsland succes krijgt met meerdere liedjes. Met zijn Schlagermuziek verovert Jantje de ene na de andere liedjesshow en ontvangt hij zelfs de prestigieuze Grand Prix der Volksmusik. Het levert hem uiteindelijk de Exportprijs op, voor het best verkochte Nederlandse product in het buitenland.

Sinds 2004 vaart Jantje een nieuwe koers: met nieuwe liedjesschrijvers, zelfgeschreven nummers en een 'nieuwe' naam: Jan Smit. Zijn eigen realitysoap Gewoon Jan Smit is een enorme hit en levert zelfs de Gouden Televizier-Ring op. 
Jan Smit levert de ene na de andere hit, wat vervolgens ook een Edison en Gouden Harp oplevert. 

Presentator, Toppers en KLUBBB3

Ook als presentator is Jan Smit inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Zo presenteert hij het programma De Zomer Voorbij. Ook in de Beste Zangers ontvangt Jan Nederlandse zangers en zangeressen, die met hun liedjes zorgen voor een lach en een traan. Jan Smit is sinds 2017 ook lid van de Toppers, een droom die uitkomt. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk trekt Jan samen met de Belg Christoff de Bolle en Duitser Florian Silbereisen momenteel enorm veel publiek met de schlager-formatie KLUBBB3. 

Anderen bekeken ook

3JS - Biografie

Nick & Simon - Biografie

Jeangu Macrooy - Biografie

Jan Keizer en Anny Schilder - Biografie