In 2018 schitterde Jan Smit in De Tamboer met zijn voorstelling Met andere woorden

Jan Smit - Biografie

Naam
Johannes Hendricus Maria Smit
Geboortedatum
31 december 1985
Opgericht
1996
Geboorteplaats
Volendam
Awards
TMF Award Beste Nederlandse Popact, Edison Award Beste Zanger Nationaal, Gouden Televizier-Ring

Theatertour: Met andere woorden

Na bijna vijf jaar komt Jan weer terug naar de theaters. Na het grote Duitse succes met KLUBBB3, de Elfstedentour en de Arena-concerten met De Toppers gaat Jan in deze nieuwe theatershow terug naar de basis. Hij neemt u in deze intieme show mee op muzikale reis met liedjes van zijn nieuwe album. Bestel hier kaarten.

Biografie

Jan Smit, de knuffelbeer van Nederland! Bekend geworden als kindster Jantje Smit, maar inmiddels uitgegroeid tot zanger, televisiepresentator, acteur en ondernemer. De Volendamse Palingsound is hem met de paplepel in gegoten. Al op tienjarige leeftijd betreedt Jantje het podium, als lid van het koor De Zangertjes van Volendam. Samen met BZN-zangeres Carola Smit zingt hij het duet Mama. Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman van BZN zorgen er samen met manager jaap Buijs voor dat Jantje ook in Duitsland succes krijgt met meerdere liedjes. Met zijn Schlagermuziek verovert Jantje de ene na de andere liedjesshow en ontvangt hij zelfs de prestigieuze Grand Prix der Volksmusik. Het levert hem uiteindelijk de Exportprijs op, voor het best verkochte Nederlandse product in het buitenland.
Sinds 2004 vaart Jantje een nieuwe koers: met nieuwe liedjesschrijvers, zelfgeschreven nummers en een 'nieuwe' naam: Jan Smit. Zijn eigen realitysoap Gewoon Jan Smit is een enorme hit en levert zelfs de Gouden Televizier-Ring op. 
Jan Smit levert de ene na de andere hit, wat vervolgens ook een Edison en Gouden Harp oplevert. 

Presentator, Toppers en KLUBBB3

Ook als presentator is Jan Smit inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Zo presenteert hij het programma De Zomer Voorbij. Ook in de Beste Zangers ontvangt Jan Nederlandse zangers en zangeressen, die met hun liedjes zorgen voor een lach en een traan. Jan Smit is sinds 2017 ook lid van de Toppers, een droom die uitkomt. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk trekt Jan samen met de Belg Christoff de Bolle en Duitser Florian Silbereisen momenteel enorm veel publiek met de schlager-formatie KLUBBB3.