Jeroen van der Boom keert terug in de theaters met een speciale one-man show vol bijzondere en persoonlijke verhalen en alle grote hits uit zijn omvangrijke carrière.
  • muziek

Jeroen van der Boom - Biografie

Naam
Jeroen van der Boom
Geboortedatum
22 juni 1972
Geboorteplaats
Nijmegen

Jeroen van der Boom in De Tamboer

Woensdag 8 december 2021 stond Jeroen van der Boom in De Tamboer met zijn nieuwe theatervoorstelling: The Pianoman.

The Pianoman

Met deze persoonlijke en bijzondere one-man show neemt Jeroen je mee langs de vele momenten uit zijn inmiddels omvangrijke carrière. Een muzikaal feest met al zijn grote hits!

Biografie van Jeroen van der Boom 

Zanger, imitator en presentator Jeroen van der Boom is geboren in Nijmegen op 22 juni 1972. Jeroen stond al op het podium sinds zijn middelbareschooltijd, samen met vriend Harry Verhoeve speelde hij in het bandje The Travellers. Na zijn studie begint hij met het serieuzere werk en na als zanger en pianist een poos op het Rembrandtplein in Amsterdam te hebben opgetreden, start hij in 1992 met zijn televisiecarrière.

Zijn eerste landelijke bekendheid kreeg Jeroen met het programma Call TV. Daarna presenteerde hij onder andere Explosief, 15 Miljoen Mensen, Barney's Dart Show en Domino Day. In 2007 vallen de puzzelstukjes pas echt op zijn plaats, als deze allround entertainer het nummer Jij bent zo uitbrengt. Het nummer staat wekenlang op nummer 1 en met het gelijknamige album zet Jeroen zich op de kaart als veelzijdig talent.

Door het succes wordt hij gevraagd voor voorprogramma’s van onder andere Lionel Richie, René Froger en Gerard Joling. In 2008 speelt Jeroen tot twee keer toe een bomvolle Heineken Musical Hall volledig plat. In ditzelfde jaar nam hij het stokje van Gerard Joling over bij De Toppers, waarmee hij in 2009 afreist naar Moskou voor het Eurovisie Songfestival en deelneemt aan meerdere edities van Toppers in Concert. Ook in 2019 stond Jeroen weer samen op het podium met René Froger, Jan Smit en Gerard Joling tijdens de jubileum editie in de Johan Cruijff ArenA. Tevens is van der Boom de drijvende kracht achter het jaarlijks terugkerende Holland zingt Hazes in de Ziggo Dome.

Naast al zijn concerten, is Jeroen ook nog steeds druk actief op televisie. In zowel 2010 als 2016 deed hij mee aan de Beste Zangers en in 2011 was Jeroen coach bij het allereerste seizoen van The voice of Holland. Later dat jaar tekende van der Boom een contract bij SBS6, waarvoor hij tot op heden nog steeds diverse programma’s presenteert

Toch blijft het muziekpodium dé plek waar Jeroen van der Boom zich echt thuis voelt. Hij speelt al jaren uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall en met zijn nummer Mag ik dan bij jou, wist hij drie avonden lang 60.000 man stil te krijgen in de ArenA. In 2017 ging Jeroen zijn eerste solo theatervoorstelling Dit Ben Ik in première, wat direct een succes was en waar later Dit Ben Ik 2.0 op volgde.

Jeroen blijft zichzelf telkens ontwikkelen en vernieuwen, bijvoorbeeld met zijn nummer Nou is het genoeg, waarbij hij zich liet beïnvloeden door klassieke muziek. Ook met de nummers Jij en Deze is voor jou zoekt Jeroen de grenzen op tussen verschillende genres. Kortom: een veelzijdig muzikaal talent, waarbij je gegarandeerd geniet van een topavond!

Anderen bekeken ook

Harm & Roelof - Biografie

Paul de Leeuw - Biografie

Herman van Veen - Biografie

Camerata Amsterdam