Jon van Eerd - Biografie

Naam: Jon van Eerd
Geboortedatum: 5 september 1960
Geboorteplaats: Maastricht
Opleiding: Theaterwetenschap
Awards: John Kraaijkamp Musical Award (vier keer); Theaterprijs De Blauwe Kei; Gouden Notekraker; Johan Kaartprijs; Musicalworld Award
Website: jonvaneerd.nl

Jon van Eerd in De Tamboer

Op 20 maart 2020 zou Jon van Eerd in De Tamboer staan met de voorstelling Herrie in de Keuken. Deze voorstelling is vanwege het corona-virus verplaatst van 20 maart naar 14 maart 2021.

Herrie in de keuken in De Tamboer 

Harrie en zijn compagnon proberen hun noodlijdende snackbar nog te redden, ondanks dat het ernaar uitziet dat ze hun laatste bal hebben gedraaid. De eigenwijze Harrie Vermeulen maakt weer allerlei foute keuzes, wanneer de valse eigenaresse van de aangrenzende tattooshop wel een goed idee heeft voor zijn snackbar. Maar dan meldt de Keuringsdienst van Waren zich...
Naast Jon van Eerd zijn Arie Cupé, Joey Schalker, Anne Lamsvelt en Liss Walravens te zien in wat de leukste en vetste komedie van het seizoen gaat worden! 

Harrie & Eva

Op 1 februari 2018 was de komedie Harrie & Eva te zien in De Tamboer. Een paradijselijke komedie met Jon van Eerd, Margo Dames, Karel Simons, Rosalie de Jong en Mouna Goeman!
Op de zevende dag was er rust. Totdat... Harrie het Paradijs binnenwandelde! Ja hoor, Harrie Vermeulen is terug met een doldwaze komedie. Onbesuisd neemt hij steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Tussen de dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van. Hij heeft ook nog eens een flinke snoepverslaving en de vijgenbladeren lijken te klein, wat zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt. 

Biografie Jon van Eerd

Jon Van Eerd is een Nederlandse acteur, zanger en schrijver. Hij studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zijn acteercarrière begon in Amerika en Engeland.

In Nederland speelde hij onder meer in Boeing Boeing en musicals als Titanic, Mamma Mia en Moeder Ik Wil Bij De Revue. Ook speelde hij bij verschillende theatergezelschappen zoals bij Toneelgroep de Appel. In 2015 richtte Jon de productiemaatschappij het Pretpakhuis op. Jon maakt komedies met een hoog tempo en veel fysieke actie.

Jon is ook te zien in films en op televisie. Zo speelde hij in Flodder, Baantjer en André van Duins Comedy Club. Ook was hij 'de Mol' in het televisieprogramma Wie is de Mol? in het seizoen van 2009. Ook werkte hij als stemacteur mee aan enkele films als Aladdin, The Flintstones, De Leeuwenkoning en Harry Potter.

Foto: Lesley Pols


Deel via