Op zaterdag 18 januari 2020 stond Huub Stapel in De Tamboer met zijn voorstelling Het Huwelijk.
  • show
  • toneel

Huub Stapel - Biografie

Naam
Hubertus Wijnandus Jozef Marie Stapel
Geboortedatum
2 december 1954
Geboorteplaats
Tegelen
Opleiding
Docent Drama
Website
huub-stapel.nl

Huub Stapel in De Tamboer

Op zaterdag 18 januari 2020 stond Huub Stapel tijdens het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer met zijn voorstelling Het Huwelijk

Het Huwelijk

In deze one-man-show filosofeerde, confronteerde, zong en speelde Huub als ervaringsdeskundige rond het aloude instituur 'het huwelijk'. Het publiek werd geconfronteerd met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk…

De Waarheid

In het theaterseizoen 2018-2019 stond Huub Stapel ook in De Tamboer met het toneelstuk De Waarheid

Het verhaal ging over Michel (Huub Stapel) die een affaire had met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar pijnlijke confrontatie. Moeten ze de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Biografie van Huub Stapel

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel werd geboren in het Limburgse dorp Tegelen. Hij volgde de opleiding tot docent drama aan de Toneelschool in Maastricht en vanuit deze opleiding liep hij stage van de acteursopleiding. Dat vond hij zo inspirerend, dat hij besloot om de overstap te maken naar die opleiding. Anderhalfjaar later mocht hij docent drama én acteur noemen.

Direct na zijn afstuderen speelde hij zijn eerste hoofdrol in het toneelstuk Harold & Maude. In die rol werd hij gespot door André Sjouerman, die de casting deed voor de eerste speelfilm van Dick Maas De Lift. Huub kreeg de hoofdrol en dit was meteen zijn doorbraak.

Sindsdien heeft hij talloze theater-, film- en televisierollen weten te bemachtigen. Met grote successen als: Flodder (1986), Amsterdamned (1988) en Hemel op Aarde (2013). Bovendien had hij ook internationaal succes in Duitsland en België.

Huub woont sinds 1981 in Amsterdam en was veertig jaar getrouwd met Resie Jansen. Samen hebben ze twee zoons: Sem en Mas Stapel.

Foto: Mark Engelen

Anderen bekeken ook

DE VERLEIDERS duiken in de sociale, maatschappelijke gevolgen van de mondiale coronacrisis. Een vlijmscherpe analyse vol gitzwarte humor over de moraal aan de top van het bedrijfsleven, onze financiële hygiëne en een vaccin tegen de waan van de dag.

DE VERLEIDERS - Biografie

Berthold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen in zijn nieuwe one-man-show met een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.

Omdenken - Biografie

Ronald Snijders met Welke Show?

Ronald Snijders - Biografie

René van Meurs hunkert in zijn show.

René van Meurs - Biografie