René van Meurs hunkert in zijn show.
  • cabaret

René van Meurs - Biografie

Naam
René van Meurs
Geboortedatum
28 augustus 1985
Geboorteplaats
Schipluiden
Awards
Publieksprijs Griffioen Cabaret Festival; Jury- en Publieksprijs Camaretten; nominatie Neerlands Hoop 2018
Website
renevanmeurs.nl

René van Meurs in De Tamboer

6 februari 2020 stond René van Meurs met de try-out van Hunkert in De Tamboer. Hij zou in theaterseizoen 2020-2021 terugkomen met een reprise van deze show, maar helaas kon deze vanwege corona niet doorgaan. 

Hunkert

De liefde. René kan er alles over vertellen. Als het op liefde aankomt heeft hij geleefd en geloofd, met wisselend succes. Er waren deksels op neuzen, er waren meerdere stoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben? Te houden en te verliezen? René weet er alles van, maar tegelijkertijd ook helemaal niets. Hij kan er in élk geval heel goed over vertellen en doet dat dan ook met prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en heel veel grappen.

Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

Biografie van René van Meurs 

René van Meurs is een Nederlands stand-upcomedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij werd geboren op 28 augustus 1985 in het Zuid-HollandseSchipluiden.

In 2005 plaatste hij op een internetforum het bericht dat hij wilde beginnen met comedy. Eén van de reacties was een uitnodiging om op te treden op het Griffioen Cabaret Festival 2006. Hij ging op dit aanbod in en won de publieksprijs. In datzelfde jaar bereikte hij de finale van de Culture Comedy Award en sloot hij zich aan bij de landelijk toerende improvisatiegroep Op Sterk Water. Van Meurs bleef lid van dit gezelschap tot begin 2008.

In 2007 stond hij in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In juni van dat jaar werd Van Meurs ingelijfd bij comedycollectief Comedytrain en sindsdien staat hij geregeld op het podium van hun thuishonk Toomler. In 2009 maakte hij deel uit van de groep jonge comedians die als het Amsterdam Underground Comedy Collective de Comedytrain representeerde op 's werelds grootste kunstfestival The Fringe in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

In 2010 ging het Van Meurs voor de wind. Hij speelde in april twee dubbelprogramma's met Theo Maassen, waar Van Meurs het voorprogramma voor zijn rekening nam. Ook stond hij op het Amsterdam Comedy Festival in de Melkweg en speelde hij op Lowlands.

In 2012 won hij zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten.

Daarnaast is René regelmatig voor en achter de schermen te vinden in de televisiewereld. Zo was hij onder andere te zien in de documentaire Erop of eronder, die Michiel van Erp maakte in het kader van het twintigjarig jubileum van Comedytrain. Is hij tekstschrijver voor Dit was het nieuws, Doe maar normaal, Rare Jongens en Humor TV

Anderen bekeken ook

In 2016 stond Jan Beuving met zijn solostuk Raaklijn in De Tamboer

Jan Beuving - Biografie

Influencer Nienke Plas kwam naar een uitverkochte Tamboer met haar show.

Nienke Plas - Biografie

Purper kwam in 2017 met de Vier Jaargetijden naar De Tamboer

Purper - Biografie

Martine Sandifort met Remko Vrijdag

Martine Sandifort - Biografie